Nemzetközi honismereti, helytörténeti és nyelvi tábor Bódvaszilason

2009. Jul 24., szerző: Adminisztrátor

Istennek legyen hála felejthetetlen hetet tölthettek együtt, Bódvaszilason a Vadrózsa Alapítvány és a Bódvaszilasi Református Egyház rendezésével megtartandó táborban, határról innen és túlról érkezett fiatalok és nevelők. A tábor megszervezésére immáron másodjára került sor, amely július 12 és 19 között zajlott.

A táborba Felvidékről - Tornáról, Kárpátaljáról - Munkácsról, a Tornanádaskai lakásotthonból, valamint helyből is érkeztek gyerekek. A táborban az oktatás angol és magyar nyelven zajlott. Bibliai történetek, igék, énekek megismerése és elsajátítása volt a cél. Az előadók Németországból, Skóciából, Írországból, Angliából, Amerikából, Kenyából, Kínából és Magyarországról érkeztek közénk. Minden este különböző nemzetekkel ismerkedhettünk meg, annak történelmével, hagyományával és népszokásaival.

A Magyar esten, Nagy Magyarország történetét, múltját, jelenét és „jövőjét" tártuk a hallgatóság elé, mondanom sem kell a külföldiek alig tudtak rólunk valamit, pontosabban az igazságot. Hála az Istennek mindenki elégedetten és könnyes szemmel tért haza a jövő évi viszontlátás örömével.

Ezért elsősorban köszönetet mondunk Istennek, aki megengedte ezt a lehetőséget nekünk. Továbbá köszönetet mondunk a Borsod Abaúj Zemplén megyei önkormányzat elnökének Dr. Ódor Ferencnek, aki szívén viselte és támogatta ezt a tábort. Valamint a MECÉNÁS pályázat kiíróinak és elbírálóinak, akik szintén támogatták ezt a kezdeményezést. Köszönjük a Bódvaszilasi önkormányzat nagylelkű segítségét, amellyel támogatta ezt a tábort. Istenünk köszönjük a lelki javakat, valamint, azokat az áldott embereket, akiknek jóindulatán és tisztességén keresztül, földi javakban is részesítettél, több mint 60 embert. SOLI DEO GLORIA!

Meleg Attila, lp.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.