Szenvedélybetegség és szabadulás - a misszió nálunk járt

2009. Jun 12., szerző: Adminisztrátor

Az ember egyik legértékesebb kincse a szabadság, alapvetően hozzátartozik ember-voltunkhoz. Rabságban élni: kín. Ám míg a szemmel látható láncokat viselőket mindenki szánja, addig a látszólagos szabadságban élő rabokat: az alkoholistákat, kábítószerfüggőket, vagy más egyéb szenvedélybetegségben sínylődőket kevesen látják a maguk valóságában: szabadulásra vágyó rabként. A csongori „Bethesda” Szenvedélybetegeket Mentő Misszió a szabadulás, a gyógyulás lehetőségét mutatja meg azáltal, hogy a Szabadítóval: Jézus krisztussal ismerteti meg mindazokat, akik elmennek hozzájuk gyógyulást keresve.


A csongori misszió május 24-én gyülekezetünkbe (Munkácsra) látogatott, hogy beszámoljon tevékenységéről, Isten közöttük elvégzett csodáiról, és hívogassa azokat, akik szenvedélybetegségben élik az életüket. Ketten tettek bizonyságot arról, hogyan szabadultak meg Csongoron az alkohol fogságából.

Egy férfi és egy asszony élettörténetét hallottuk, személyesen tőlük. Életek, akik rabból szabaddá lettek Jézus Krisztus által. Emberek, akik új életet nyertek. Az arcukon öröm volt és békesség. Ha ők nem beszélnek róla, senki sem gondolta volna, milyen mélységekből jöttek. Megrendítő és csodálatos volt hallani azt, hogyan cselekedett Jézus az életükben, hogyan mentette meg őket. Életük bizonyítéka annak, hogy van szabadulás Jézus Krisztusban!
A bizonyságtételek között szép énekeket hallgathattunk meg a misszió egyik munkatársa: Csákány Ágnes előadásában. Azután id. Pocsai Sándor csongori lelkipásztor (a misszió vezetője) hirdette az igét Pál apostol hajótörésének története alapján. Pál (keresztyén hite miatt) fogolyként volt a hajón, és viharba kerültek, mert a kapitány Pál figyelmeztetése ellenére elindult egy veszélyes úton. Isten ad az embernek útmutatást, de ha az ember nem hallgat rá, viharba kerül az élete, s akár hajótörést is szenvedhet. A szenvedélybetegség is ilyen hajótörés. De ahogy Pálék életét megmentette Isten, ugyanúgy meg tudja és meg akarja menteni a lelki hajótörést szenvedetteket. Feladatunk, hogy elvigyük ezt az örömhírt a kétségbeesetteknek.
(Dancs Edina ref. lp.)
A csongori Bethesda Szenvedélybetegeket Mentő Misszió elérhetősége:
89652 Csongor, Béke út 140.
Tel. : 31-31-78-117 (Igazgató: id. Pocsai Sándor lelkipásztor)

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.