Calvinum - minden üveg bor megvásárlása segítség a kárpátaljai rászorulóknak

2009. Jun 12., szerző: Adminisztrátor

Calvinum. Ez a neve annak a bornak, melyet Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából palackoztatott a magyar Református Szeretetszolgálat.


Az egyedi címkézésű bor értékesítéséből befolyt összeget kárpátaljai rászorulók megsegítésére fordítják majd.
Pál Sándor a szeretetszolgálat kuratóriumának elnöke elmondta: az ötlet egy német példa alapján született, ott egy sört nevezek el Kálvin sörnek. Magyarországon annyi különleges bor van, nekünk is ki kell használnunk a lehetőségeinket – fogalmazott Pál Sándor. Majd hozzátette ezzel még segíteni is tudunk ezért ez egy nagyon nemes ügy.
Minden egyes üveg bor eladásából 550 Forintot adnak a kárpátaljai rászorulóknak. Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke azt mondta a befolyt összeget árvaházaknak, gimnáziumoknak vagy öregek otthonának adják. A határon túli segélyszervet még vizsgálja mely területnek van a legsürgősebben szüksége a pénzre.

A borokat Takler Ferenctől 2004 magyar borászától vásárolják. Pál Sándor kiemelte a két bor, a Chardonnay és a Sauvignon Blanc Cuveé, kereskedelmi forgalomban jóval drágábban kapható, mint ahogyan a borász a szeretetszolgálatnak adja. A borokat így 1270 valamint 1450 forintért lehet megvásárolni. Nagyobb mennyiségű rendelésnél ki is szállítja a szereteszolgálat a bort.

A nemes ügy mellett kellemes élvezet is társul ha vásárolunk Calviniumot, ugyanis nagyon finom nedűről van szó – mondta Pál Sándor.

http://www.reformatus.hu/

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.