A Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum

2009. Jun 08., szerző: Adminisztrátor

ballagási ünnepsége, a hagyományokhoz híven, már egy nappal a hivatalos ballagás előtt kezdetét vette.



2009. május 29–30-án délután a líceum diákjai és tanárai az iskola díszteremében gyűltek össze, ahol az itt maradó diákok megható beszédekkel és kedves dalokkal búcsúztatták a végzősöket. De nemcsak a diákok, a tanárok is két testreszabott dallal búcsúztak. Ezt követően a végzősök léptek a színpadra. Könnyek között mondták el elköszönő beszédüket, és énekelték a ballagási énekek sorait. „Életünk legszebb három évét töltöttük itt. Köszönjük !” — mondták a végzősök.
Másnap 24 diák járta be a jól ismert osztálytermeket, folyosókat, elköszönve a diáktársaktól, a tanároktól. A ballagási ünnepséget megtisztelte jelenlétével intézményünk lelkipásztora –  László Károly református lelkész, a Járási Oktatási Főosztály képviseletében Zelenszki Nágya, Técsö város polgármestere Kovács Iván, és helyettese Mészáros Tibor. Ambrus Pál igazgató köszöntő beszéde után László Károly lelkipásztor tartott kezdő áhítatot, majd megáldotta a fiatalokat.

Az áhítat a Mk 6, 50 alapján hangzott: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Jól tudjuk, hogy életetek fordulópontjához érkeztetek! A diákok életében nagy és egyszeri ünnep ez, hiszen nemcsak lezár egy korszakot, hanem egyben kezdete is a most még ismeretlen, de remélt szép jövőnek. A ballagás komoly változást jelent életetekben, hiszen a gondtalanabb diákéveket az érettségi vizsgák, a felvételik, a munkahelykeresés terhei követik. Erőfeszítéseitekhez felülről kapott erőt és kitartást kívánunk, hiszen nagy kihívás ez számotokra. Természetesen ebben a küzdelemben nem vagytok egyedül. Mellettetek vannak szüleitek, tanáraitok, lelkészeitek, barátaitok, akikre ezután is számíthattok. Tudnotok kell emlékezni, és egymást emlékeztetni arra az evangéliumra, ami minden pillanatban segít a terheket hordozni, amely a szabadító Krisztusról, Vele való közösségröl szól. Ővele nemcsak küzdelmeket bíró felnött emberekké lesztek, de tartással bíró, Istennek hálát, másoknak eröt és reménységet adó keresztyénekké váltok...”

A ballagó diákok útravalóul Bibliát kaptak. Majd átadták a stafétabotot az őket követő évfolyamnak, és dallal köszöntek el. Ezután a vendégek kifejezték ki jókívánságaikat az útra induló csapatnak. A tanévzáró csengő után útnak indultak, hogy virágokat helyezzenek el Técső történelmi emlékműveinél.

Kádár Eleonóra, a Técsői Református Líceum vallástanára

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.