Ösztöndíj ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségűeknek

2009. Jun 02., szerző: Adminisztrátor


Ösztöndíj teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségűeknek

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2009. június 29.

A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas egyéni teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali tagozatán a 2009/2010-es tanév őszi szemeszterében.

A pályázati kiírás tartalmát a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a tárca által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanáccsal és a Kárpátaljai Magyar Ösztöndíj Tanáccsal együttműködve dolgozza ki, a pályázatot a Beregszászi Információs Iroda és a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

Pályázati kategóriák és további pályázati feltételek:

1. Teljes szemeszteres részképzés
Azon személyek pályázhatnak, akik:

- szülőföldi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán baccalaureus (bakalavr, bachelor) vagy magiszteri/specialista képzésben vesznek részt, és
- aktív, vagy az ösztöndíj céljából megszakított hallgatói státusszal rendelkeznek, és
- a megpályázott képzési idő alatt egy magyarországi felsőoktatási intézmény államilag támogatott, nappali tagozatos alap-, egységes (osztatlan) vagy mesterképzéses szakján teljes szemeszteres részképzésben kívánnak tanulmányokat folytatni.

A teljes szemeszteres részképzésre pályázó hallgatóknak legalább 2 lezárt félévvel kell rendelkezniük a részképzés megkezdésének időpontjában, és legutolsó két lezárt félévük tanulmányi átlaga nem lehet kisebb, mint 4,01 (új típusú, ún. modul-kredit értékelési rendszer szerint pontátlaga nem lehet kisebb, mint 80,01) - a magiszteri/specialista képzési ciklusban résztvevők esetében a baccalaureus (bakalavr, bachelor) képzésük utolsó 2 lezárt félévét kell figyelembe venni.
2. Részképzős tanulmányút
Azon személyek pályázhatnak, akik:

- szülőföldi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán baccalaureus (bakalavr, bachelor) vagy magiszteri/specialista képzésben vesznek részt, és
- aktív, vagy az ösztöndíj céljából megszakított hallgatói státusszal rendelkeznek, és
- a megpályázott képzési idő alatt egy magyarországi felsőoktatási intézmény államilag támogatott, nappali tagozatos alap-, egységes (osztatlan) vagy mesterképzéses szakján egy szemeszternél rövidebb idejű tanulmányokban, és/vagy a szakdolgozat elkészítése céljából vagy egyéb célból tudományos kutatómunkában kívánnak részt venni.

A részképzős tanulmányútra pályázó hallgatóknak legalább 2 lezárt félévvel kell rendelkezniük a részképzés megkezdésének időpontjában - a magiszteri/specialista képzési ciklusban résztvevők esetében a baccalaureus (bakalavr, bachelor) képzésük utolsó 2 lezárt félévét kell figyelembe venni.

Az elbírálásnál előnyben részesülnek továbbá azon hallgatók, akik még nem vettek részt részképzős tanulmányúton vagy teljes szemeszteres részképzésen, illetve kiemelten támogathatók az intézményi együttműködés keretében megvalósuló közös képzésekben részt vevő hallgatók.

Az ösztöndíj időtartama: min. 1 hónap - max. 3 hónap. Az elnyert ösztöndíj 2009. október 1. és 2010. január 15. között használható fel.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton, ajánlott küldeményként kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Beregszászi Információs Iroda
90202 Beregszász (Beregovo), vul. B. Hmelnickoho 14.
B. Hmelnickij u. 14.

Pályázni a Beregszászi Információs Irodában 2009. május 28-tól beszerezhető, és az Internetről (www.martonaron.hu) is letölthető pályázati adatlapon lehet. Amennyiben valamely pályázó két pályázati kategóriában is benyújt pályázatot, ez esetben a pályázónak mindkét - az egyes pályázati kategóriákra vonatkozó - adatlapot be kell nyújtania!
Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról:

Beregszászi Információs Iroda
90202 Beregszász (Beregovo), vul. B. Hmelnickoho 14.
B. Hmelnickij u. 14.
Tel./Fax: +380-31-41-241-77
E-mail: office@nvsz.mmv.org.ua

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.