Miniszteri ösztöndíj határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára

2009. Jun 02., szerző: Adminisztrátor

(MÖDFE 2009/2010)

Beérkezési határidő: 2009. július 23.

A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen nyílt pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra – 10 hónap időtartamra – 2009/2010-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekben államilag támogatott
- nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzésben,
- nappali tagozatos mesterképzésben,
résztvevő azon határon túli magyar nemzetiségű hallgatók számára, akiknek a 2008/2009-es tanév 10 hónapos időtartamára az oktatási és kulturális miniszter pályázati úton, a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján ún. miniszteri ösztöndíjat adományozott.

A pályázati kiírás tartalmát a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel, a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanáccsal együttműködve dolgozza ki, és a pályázatot a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

Pályázati kategóriák:
1. Nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzés – 121 fő*
2. Nappali tagozatos mesterképzés – 8 fő*
Mindkét pályázati kategóriára vonatkozó további pályázati feltételek:
(A pályázat általános feltételeinek figyelembevétele mellett a pályázóknak meg kell felelniük az alábbiakban meghatározott további kritériumoknak.)

A pályázónak el kellett nyernie az oktatási és kulturális miniszter részéről a 2008/2009-es tanév 10 hónapjára a magyarországi felsőoktatási alap-, egységes (osztatlan) vagy mesterképzésre adományozott miniszteri ösztöndíjat.

Pályázat beadás menete:
A pályázat beadása sorrendben az alábbi két részből áll.
1. A pályázati „A” adatlap elektronikus beküldése. A pályázatokat a www.martonaron.hu honlapról letölthető elektronikus adatlap („A” adatlap) kitöltésével és annak az alábbiak közül kiválasztott elektronikus levélcímre való megküldésével kell kezdeni. (A helyes kiválasztás érdekében kérjük, olvassa el a www.martonaron.hu honlapon található Lépésről lépésre c. leírást!)
2. A pályázathoz tartozó papír alapú „B” adatlap és mellékleteinek személyes beadása, vagy postai úton ajánlott küldeményként történő beérkeztetése. A kötelezően benyújtandó papíralapú mellékletek jegyzéke megtalálható jelen felhívás csatolandó mellékeltek részében. Ezen kívül a pályázó beadhat még további, a pályázati elbírálási folyamatban a pályázó eredményeit, tevékenységét alátámasztó dokumentumokat (ld. jelen pályázati felhívás csatolható mellékletek jegyzéke). A beadáshoz szükséges további részletes információk a www.martonaron.hu honlapon megtalálhatók (Lépésről lépésre c. leírás).

A pályázatokat személyesen az alábbi címek valamelyikén lehet leadni:
Figyelem! Személyes leadás esetén is szükséges az „A” elektronikus adatlap előzetes megküldése a kiválasztott beadási hely elektronikus levélcímére!

Balassi Intézet Tanulmányi és Hallgatói Balassi Intézet
Nyilvántartások Irodája (BI THNYI) – Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság –

Budapest
1037 Budapest, Kunigunda útja 35.
Tel: (1) 368-8860/ 104-es v. 135-ös mellék
E-mail: modfe@mad.hu
Balassi Intézet

Pécs
7634 Pécs, Rácvárosi út 70.
Tel: (72) 251-637
E-mail: vazsonyi_otto@masz.pte.hu

Debrecen
4027 Debrecen, Egyetem sugárút 13.
Tel: (52) 536-722
E-mail: masz@delfin.unideb.hu
Balassi Intézet

Szeged
6725 Szeged, Kálvária sugárút 87.
Tel: (62) 420-140
E-mail: kanyari@freemail.hu

További információk:

www.martonaron.hu, www.bbi.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.