Református Ifjúsági Kispályás Futballkupa

2009. May 13., szerző: Adminisztrátor

Első alkalommal került megrendezésre a KRISZ szervezésében a református ifjúsági kispályás futballkupa. A selejtezők több helyszínen zajlottak egy napon: Ugocsa és Máramaros Egyházmegyében Péterfalván, a Beregi Egyházmegyében Nagyberegen, az Ungi Egyházmegyében Nagydobronyban. Az Ungi Egyházmegye csapatainak mérkőzésére Nagydobronyban a műfüves pályán került sor május 2-án, szombaton. Ezúton is köszönet a helyiek közreműködő vendégszeretetért!

Az Ungi egyházmegyében a torna szervezője Pápai Gábor, Tiszaásvány és Tiszaújfalu beosztott lelkésze volt. Ő dolgozta ki a szabályzatot, s vállalta a szolgálat oroszlánrészét. A mérkőzések bíráskodásában segítettek: Balogh János nagydobronyi presbiter, és Ferkó Csaba tiszaásványi presbiter.

A megyéből nyolc csapat jelezte részvételi szándékát: Nagydobrony, Ungvár/Ungtarnóc/Rát, Csongor, Szalóka, Szürte, Salamon, Nagygejőc, Tiszaújfalu/Tiszaásvány. 7 csapat meg is jelent a „színhelyen”. A Beregi Egyházmegyében rengeteg egység indult volna, így a tóhátiakat átcsoportosítottak az ungiakhoz. Így összesen 17 csapat indult a nap elején a továbbjutás esélyéért.

A mérkőzések előtt Pápai Gábor áhítatot tartott az 1Thesz 5, 15-16 ige versei alapján: „Vigyázzatok, hogy senki senkinek rosszért rosszal ne fizessen; hanem mindenkor jóra törekedjetek úgy egymás iránt, mint mindenki iránt. Mindenkor örüljetek.” Ezután Balogh Attila, az Ungi Egyházmegye esperese szólt, aki abbéli örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban érkeztek résztvevők. A kezdőrúgást az esperes úr és Szilvási Zoltán, Nagydobrony polgármestere végezte el, aki a műfüves kispályát rendelkezésre bocsátotta a torna levezetéséhez.

A kilenc órakor kezdődött futball délután 16 órára fejeződött be. A több mint harminc mérkőzés után fény derült a továbbjutók kilétére . A kerületi versenyen ők vehetnek részt: Bótrágy, Mezőkaszony I, Szernye, Nagydobrony .

Jó volt ez az alkalom a testmozgás mellett arra is, hogy egy kicsit együtt lehettünk, megismerkedhettek a távolról érkező gyerekek egymással, és jelen volt az Ige isJ Hála Istennek senki nem sérült meg! Reméljük, a jövőben lesz folytatása ennek a nemes kezdeményezésnek.

Az eseményről és a gyülekezeteinkről további fényképek itt találhatók : www.tiszaujfalu.try.hu , www.tiszaasvany.try.hu .

Ferkó Csaba,

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.