Énekkel dicsérték az Urat

2009. May 05., szerző: Adminisztrátor

„Pásztorom vagy”


A Kárpátaljai Református Egyház szervezésében immáron hagyományosan Ungváron, a református templomban kerül sor az énekkarok találkozójára. Idén május 2-án gyűltek itt össze a kórusok, hogy együtt, egy szívvel, egy lélekkel, közös énekkel dicsérjék az Urat. Az összetartozást, az Istenbe vetett bizalmat, és minden megpróbáltatást legyőző megtartó hitünket fejezte ki a megnyitó ének: „Tebenned bíztunk eleitől fogva…” Benned bíztunk, Benned van minden reménységünk, Istenünk!

Az ének az istentisztelet szerves része – hangsúlyozta nyitó áhítatában Héder János helyi lelkipásztor, a KRE főjegyzője, aki igehirdetésében a zsoltárost idézte: „Dicsérjétek az Urat földön és mennyben! Dicsérjétek szent nevét szép énekmondással!...” Ajkainkon a szívben fogant kívánság, ima hangzik, amikor énekelünk.

 Dicsérjük Őt „síppal, dobbal”, mert Ő a Teremtő, a Gondviselő, aki megóv bennünket minden vésztől, aki vigyázza életünket. Ő a Megváltó, aki előttünk jár, aki utat készít számunkra, aki életét áldozta érettünk, hogy aki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Ő az, aki megadja mindennapi kenyerünket…

 

Az utóbbi időben sokat fejlődött a gyülekezeti éneklés, s ebben fontos szerepet játszottak, játszanak az énekkarok, meg az ilyen találkozók is, ahol énekkarvezetők, kántorok, kórustagok tanulhatnak egymástól, erősödhetnek egymás hite, szívből jövő éneke által, hangsúlyozta a főjegyző.

Ezen a napon közel húsz református gyülekezeti énekkar mutatkozott be az ungvári református templomban. A találkozó a Pásztorom vagy ének közös éneklésével – Ivaskovics József vezetésével – vette kezdetét, majd sorra bemutatkoztak a megjelent kórusok. Többek között fellépett az Ungvári Református Gyülekezet Ifjúsági Együttese Varga Katalin vezetésével, a Beregszászi Református Egyház Dalárdája és kamarakórusa Ladányi Katalin vezetésével, a Nagydobronyi Református Líceum énekkara (vezetője Szopó Tibor), a mezőgecsei református kórus (Dávid Nóra), a Szürtei Református Egyházközség kórusa (karnagy Fülöpné Kiss Ibolya), a szalókai Reménység együttes (Nagyné Fekete Zsuzsanna vezetésével), a nagymuzsalyi felnőtt kórus (Estók Viktória), a nagymuzsalyi ifjúsági kórus (Szamburszki Mária), a mezővári felnőtt és ifjúsági kórus (Kovács Erika), a KRISZ együttese (Kovács Sándor), a munkácsi (Fazekas Sándor), a beregrákosi (Mészár Katalin) és a mezőkaszonyi  református gyülekezetek énekkarai(Szűcs Erzsébet, Bobály István). Az együttlét szeretetvendégséggel ért véget.

-marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Ungvári énekkarok találkozója 2013