A határ a csillagos ég!

2009. Apr 28., szerző: Adminisztrátor

Pályázat középiskolásoknak a Csillagászat Nemzetközi Éve alkalmából: Fedezd fel az Univerzumot! Válassz egyet a Világegyetem megszámlálhatatlan égitestje közül és pályázz, hogy megörökíthesd professzionális csillagászati teleszkóppal és detektorral!

A Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézete MTA KTM CsKI) pályázatot hirdet középiskolai tanulók részére abból az alkalomból, hogy az ENSZ 2009-et a Csillagászat Nemzetközi Évének nyilvánította. 400 éve történt, hogy Galilei és kortársai először végeztek csillagászati megfigyeléseket távcsővel.
A pályázók köre: A pályázaton részt vehet minden magyarországi és határon túli magyar, 14 és 18 év közötti középiskolai diák. Kizárólag 3 fős csapatok pályázatait fogadjuk el. Egy iskolából több csapat is pályázhat.

A pályázat témája: Végiggondolni, hogy melyik az a csillagászati objektum, amit Magyarország egyik legnagyobb távcsövével, az MTA KTM CsKI Piszkéstetői Obszervatóriumának 60/90/180 cm-es Schmidt-teleszkópjával meg szeretne örökíteni a csapat. Rövid indoklását várjuk annak, hogy milyen tudományos, esetleg szubjektív szempontok alapján választották az adott égitestet, van-e magyar vonatkozása, netán valamilyen különleges aktualitása. Van-e lehetőség valamely tudományos kérdés eldöntésére vagy sejtés igazolására a felvételek alapján? Miért lehet érdekes a megörökítendő égitest a nagyközönség számára?

Beküldési határidő: 2009. május 15. 24h 00m

Az elbírálás határideje : 2009. június 10.

A pályázatokat a hatar@konkoly.hu címre kérjük küldeni. Jelige: "Határ a csillagos

ég."
További információ kérhető a hatar@konkoly.hu címen

A pályázati kiírás és a pályázati adatlap letölthető a http://www.konkoly.hu oldalról.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.