Nőszövetségi csendesnap Szőlősgyulán

2009. Apr 23., szerző: Adminisztrátor

Ki a te Istened?
Áldott nőszövetségi csendesnapra került sor április 18-án Szőlősgyulán, ahol ezúttal kicsinek bizonyult a templom: annak kertjében is ültek az igére szomjazók. Jöttek az asszonytestvérek nem csupán a Máramaros-Ugocsa Egyházmegyéből, de ott voltak mellettük a beregiek is.


A házigazdák nevében Kádár Jenőné, Csilla asszony, a Máramaros-Ugocsa Egyházmegye Nőszövetségének alelnöke a Zsolt 28, 6–9. verseivel köszöntötte az egybegyűlteket. Arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy vegyék észre mindennapjaikban Isten megváltó kegyelmét, és sugározzák szeretetét környezetünkre.

„Én féltőn szerető Istened vagyok…” Kovács Valéria (Szőlősgyula) a 2Móz 20, 1–6. alapján tartotta a nyitóáhítatot, s tett bizonyságot Isten megtapasztalt kegyelméről. Akarjátok, hogy Jézus megváltott gyermekei legyetek? Ott van-e a családodban Ő? Figyelsz-e Rá? Hozzá vezeted-e gyermekeidet? Imádkozol-e férjedért, szeretteidért, barátaidért? Megannyi elgondolkodtató kérdést vetettek itt fel a bizonyságtévők és előadók.
Tóthné Balkánszy Mária lelkésznő (Nagybereg) előadásában a mai és a bibliai családmodellt vetette össze. A család Isten gyönyörű ajándéka. Értékeljük-e igazán? Úgy élünk-e, ahogy Isten tervében szerepelt a család? Szeretetközösség-e a mi családunk? Megvan-e a rendelt szolgálatunk ebben a közösségben? Betölti-e a mai család Istentől kapott küldetését? Istenhez vezeti-e a férfi a családját? Jutalom vagyok-e a családban? Isten igéje-e az iránytű a mi kis közösségünkben? Ki tudják-e mondani a férfiak, a családfők, hogy én és az én házam népe az Urat szolgáljuk? Tartunk-e a családban áhítatot? Imádkozik-e közösen naponta szülő a gyermekekkel? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az előadó, aki arról is beszélt, hogy egyre több gyülekezetből hiányoznak a férfiak, az apák, a nagyapák...
Nőszövetségi konferencia lévén az előadó az asszonyok feladatáról is beszélt, arról, hogyan vezethetik az Úrhoz a férjeiket. „Ti, asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, hogyha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, felesége magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket, felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre.” (1Pt 3, 1–2)
Homoki Tiborné Tóth Angelika, a Máramaros-Ugocsa Egyházmegye Nőszövetségének elnöke az Istenért végzett munka áldásairól beszélt, és felvázolta a szövetség terveit. Hangsúlyozta: fontos, hogy tartozzunk valahová, hogy egy közösség tagjainak érezzük magunkat, ezért mihamarabb meg kell ejteni a számbavételt.
Dr. Oroszi Pál keresztyén orvos a családtervezésről, az anya szerepéről beszélt. Hangsúlyozta: ha a hármaskötés(Isten-férfi-nő) megvan egy családban, nem lehet kérdéses, vállaljuk-e a következő gyermeket. Miért dívik az egykék kora? Miért nem születik több gyerek a családokba? Egyre fogy nemzetünk! Miért nem vállalunk több gyermeket? Nem bízunk Isten ígéretében? – boncolgatta a fentebbi kérdéseket az előadó, aki a szülők, a nagyszülők felelősségére is felhívta a figyelmet.
Igazán megszívlelendő és lélekhez szóló volt a szőlősgyulai Kovács Valéria, és Oroszi Valéria, özv. Oroszi Pálné illetve a Rafajnaújfaluból érkezett Demeter Jolán bizonyságtétele. A csendesnapot a beregszászi Antal házaspár, és a Balogh Sándor misszionárius1 vezette kisdobronyi-tiszaágteleki cigányküldöttség énekszolgálata tette még felemelőbbé. A helyi asszonyok pedig a testi szükségletekről is gondoskodtak: szünetekben szeretetvendégségre invitálták a résztvevőket.
Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Női csendesnap Szőlősgyula