Kárpát-medencei református egyházkerületek köszöntése

2009. Apr 12., szerző: Adminisztrátor

„Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján,
ott ahol összegyűltek a tanítványok,
bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak,
eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!"
János evangéliuma 20, 19

Szeretett református testvéreink!
János evangéliumának húsvéti igéje arról a történelmi eseményről számol be, amikor Krisztus feltámadásában a nagypénteki előzmények után teljességébe érkezett Isten szabadító szeretete. A feltámadt Krisztus azóta is kegyelmet és jövőt hoz minden ember számára, azoknak is, akik félelmeik miatt bezárkóznak.
A szabadító Isten előtt bűnvalló szívvel boruljunk le mi, reformátusok is, akik számára oly nagy kísértés, hogy folytonos félelem és szorongás közepette éljünk történelmünk elfogadhatatlan öröksége miatt. Testvéreink! Csak az evangélium szava ad új reménységet és értelmet szívünkbe!

Halljuk meg, a feltámadt Krisztus első szava ma is így köszönti azt a közösséget, melynek körébe lép: Békesség néktek! Ismerjetek Őrá a gyülekezet közösségében, és ismerjetek egymásra Ő körülötte állva! Krisztus a jövő, és akik a jövőt keresik, együtt követik Őt!

A Kárpát-medencében szolgáló református egyházkerületek ezzel a boldog hittel építik egyházunk alkotmányos, zsinati egységét. Munkánk gyümölcseként 2009. május 22-én, Debrecenben, Alkotmányozó Zsinaton és szabadtéri úrvacsorai istentisztelet keretében mondjuk ki újra a trianoni döntés következtében szétszórt Magyar Református Egyházunk egységét. Ezen a napon hálaadással emlékezünk meg Isten hűségéről: arról a szabadító szeretetről, amivel megőrzött minket, hogy a magyar reformátusság tanúságtételében és szolgálatában mind ez idáig megtarthatta hitbeli és teológiai egységét kényszerű szétszakítottsága ellenére is.

Kedves Testvérek! A Kárpát-medencei református egyházkerületek nevében örvendező szívvel buzdítunk minden gyülekezetet, jöjjetek el, ünnepeljünk együtt Debrecenben május 22-én! Éljétek meg ezekben a napokban, és hozzátok el szívetekben a szabadító szeretet húsvéti örömét, hogy ott is hallhassuk az Ő köszöntő szavát: Békesség nektek!

2009 húsvétján

Dr. Huszár Pál, főgondnok, a Zsinat világi elnöke                             

Dr. Bölcskei Gusztáv, püspök, a Zsinat lelkészi elnöke

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.