Református sajtósok találkozója Berekfürdőn

2009. Apr 09., szerző: Adminisztrátor

Hirdessük az egységet!
A Kárpát-medencei református sajtóorgánumok képviselői április 7-én és 8-án találkoztak Berekfürdőn, a Megbékélés Háza Református Konferencia-központban. Ezúttal május 22-re tervezett debreceni ünnepség szervezése, annak kommunikációja volt a fő téma.


Mint köztudott, történelmi eseményre készül a kárpát-medencei magyar reformátusság: 2009. május 22-én az Alkotmányozó Zsinat kimondja a Kárpát-medencében élő reformátusok egységét. E napon egységesítő menet szimbolizálja az összetartozást: Krisztus a jövő – együtt követjük Öt!
A médiatalálkozó résztvevőit Csányi János színházi rendező, a debreceni rendezvény koordinátora, illetve Csoma Áron zsinati szóvivő, a Magyar Református Egyház Kommunikációs Szolgálatának vezetője tájékoztatta az előkészületi munkák jelenlegi állásáról, ismertették a programot.

(Erről a továbbiakban részletesen értesítjük olvasóinkat.) Amire a szervezők már most felhívják a figyelmet: április 17-ig minden egyházkerület juttassa el a szerkesztőbizottsághoz azokat az információkat, melyek szükségesek a program pontosításához (pl. ki mivel szeretne hozzájárulni a rendezvény színvonalának emeléséhez), tegyék meg javaslataikat, illetve jelezzék részvételi szándékukat.

 

Erre az eseményre szeretettel hívnak és várnak mindenkit. A szervezést és a programok gördülékenyebb lebonyolítását viszont megkönnyítené, ha a gyülekezetek előre jeleznék részvételi szándékukat, és csoportosan, szervezett formában érkeznének az esemény színhelyére.

Hozzon magával mindenki egy maréknyi földet, hogy azzal a Debrecen főterén május 22-én elhelyezett, a magyarság, a magyar reformátusság egységét szimbolizáló jelképes életfa gyökereit táplálja, erősítse!

Május 22-én színes, lélekemelő programok várják a Debrecenbe érkezőket. A nap fénypontja természetesen a Nagytemplom előtti, közös úrvacsorával egybekötött istentisztelet lesz, illetve az az egységesítő menet, melynek során a cívis város központjában jelképesen megrajzolt, a Kárpát-medencét jelképező térképen az egyházkerületek székhelyeihez érve a püspökök, főgondnokok vezette küldöttség kezet fog, keblére öleli egymást. És amint az egységesítő menet visszaérkezik a Nagytemplom elé – 16 órakor – Kárpát-medence szerte egyszerre megszólal minden református templom harangja, hirdetve: összetartozunk, Krisztusban egyek vagyunk!

Istené a dicsőség!

Kovács Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.