A Családokért Egyesület példát mutat

2009. Apr 06., szerző: Adminisztrátor

Tegyük szebbé környezetünket!
Ezzel a felhívással fordul a Kárpátaljai Magyar Családokért Egyesület minden szülőföldjéhez erős száklakkal kötődő és ragaszkodó, hagyományaihoz hű, jóakaratú emberhez. Tegyük szebbé környezetünket, tegyünk két kezünkkel is azért, hogy jól érezzék magukat gyermekeink abban a közösségben, ahová születtek, ahol élnek és tanulnak. Az egyesület nem csupán szóban fogalmazza meg kívánságát, reményét, de cselekedeteivel is bizonyítja: egy kis jóakarattal sokat tehetünk azért, hogy gyermekeink szebb, otthonosabb környezetben töltsék napjaikat.


Az elmúlt hétvégén a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának munkatársai – akik Viczián Tamás konzul vezetésével a kezdetektől fogva bekapcsolódtak a Családokért Egyesület munkájába –, az egyesület kárpátaljai alelnökei – Petei Judit, a Miceland igazgatója, Biró Erzsébet, a Megyei Gyermekkórház igazgatója –, Pocsai Vince református lelkipásztor, az elnökség tagja, Szivák János elnök, Riskó Marianna és Tegze Hajnalka, a helyi középiskola igazgatóhelyettesei, illetve e sorok írója is ecsetet, lapátot, ásót fogott, hogy szebbé tegyék a Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola területét.

Megvásárolták a festéket, amivel saját kezűleg fel is újították a kerítést. Tujafákat és virágokat ültettek, hogy kellemesebb legyen a környezet. A jól megérdemelt munkát követően Petei Juditnak köszönhetően egy kellemes piknik részesei lehettek az önkéntesek. Akik szívvel-lélekkel dolgoztak a jó ügy érdekében. Bízunk benne, hogy ez a nap valóban példamutató volt, s a következő hasonló alkalmon már részt vesznek a szülők, a tanárok, a diákok is – merthogy most hiányoltuk őket. És szeretnénk hinni, hogy a következő akciónak ők lesznek a szervezői és résztvevő is.

 
A Családokért Egyesület a továbbiakban elsősorban azokat a szervezeteket, intézményeket igyekszik támogatni, akik maguk is tesznek életük minőségének javítása érdekében, akik a mostani önkéntesekhez hasonlóan részt vesznek a munkában.
Kovács Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.