P r o C h r i s t evangelizáció Beregszászon

2009. Apr 06., szerző: Adminisztrátor

Kétség és ámulat

A húsvét előtti nagyhetet megelőzően a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom terme estéről estére megtelt.

Jöttek fiatalok és idősek egyaránt, hogy együtt dicsőítsék Istent, s együtt mondjanak hálát az Úrnak a megváltásért, az értünk hordozott keresztért. Amint azt a szervezők is célként megfogalmazták: hogy Jézus Krisztust minél többen megismerjék, s hogy gyülekezeteink virágozzanak!
Nem hagyományosan zajlott ez az evangelizációs hét, de igen sokak szívét megérintette. Bizonyságtételek sora bizonyította: az Istenben hívő ember számára van megváltás, csak Vele és Benne bízva változtathatunk életminőségünkön, tehetjük értelmessé a Tőle kapott életet.

Napról napra élő műholdas közvetítés segítségével több száz gyülekezet kapcsolódhatott be a központi rendezvény nyolc alkalomból álló programjába.

A különleges istentiszteletek magját Ulrich Parzany hitébresztő igehirdetése alkotta, az egyes témákban való elmélyülést pedig a profi színjátszás és pantomim, a különböző hagyományos zenei műfajok, valamint a gospel és a dicsőítő énekek is elősegítették.
Idén a beregszásziak és beregvidékiek – illetve minden érdeklődő, aki figyelte a felhívást – is bekapcsolódhattak a ProChrist evangélizációba, melyet ezúttal a szászországi Chemnitz Arenából közvetíttek. Kacsó Géza főiskolai lelkész, Taracközi Ferenc beregszászi lelkész és Maksai Attila beosztott lelkész imádságaikkal, az önkéntesek, a bizonyságtévők, a Hajnalcsillag, az Ébredés együttes, valamint a főiskolai és a beregszászi gyülekezeti kórusok, meg a Gál Natália vezette színjátszó ifjúsági csoport előadásával igazán élővé varázsolták a közvetítéseket. A lehetőségért, a bűnbánatért és megbocsátásért, a szolgálatért – mindenért – Istené a dicsőség.
Marton Erzsébet

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.