Bölcskei-Orbán találkozó

2009. Jan 19., szerző: Adminisztrátor

Könnyíteni kell azoknak a helyzetén, akik segíteni akarnak embertársaiknak. Aki jót tesz, azt támogatni kell! - mondta Orbán Viktor, akit egyházunk vezetői fogadtak Budapesten, a Magyarországi Református Egyház Zsinatán.

Bölcskei Gusztáv püspök és a Fidesz pártelnöke többek között arról tanácskoztak, hogyan teremthető meg az emberek érdekében végzett egyházi szolgálat anyagi függetlensége. Orbán Viktor kiemelte: károsnak tartja azokat a jogi korlátokat, amelyek megfosztják a támogatókat a szolgálat lehetőségétől. A Fidesz éppen ennek a problémának a megoldására kezdeményezi, hogy töröljék el azt a törvényt, amely megadóztatja a természetbeni adományokat is. A pártelnök megköszönte a reformátusok szolgálatát.

Bölcskei Gusztáv püspök beszámolt a Kálvin János születésének 500. évfordulója alkalmából rendezett magyar és nemzetközi „Kálvin Emlékévek” rendezvénysorozatról. Hangsúlyozta, hogy a keresztyén társadalmi felelősségvállalás a református egyház számára nem csak etikai elv.

A megbeszélésen Orbán Viktor üdvözölte az egységes Magyar Református Egyház alakuló ülésének hírét. Ez az egész Kárpát-medencei magyarság számára bátorító, európai szemléletű kezdeményezés mutatja, hogyan lehet és kell bekötözni a magyarság fájó történelmi sebeit, hogyan lehet ismét egységbe forrasztani azt, ami összetartozik. – összegezték a tárgyaló felek.

www.tirek.hu

 

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.