Házasok hétvégéje

2009. Jan 16., szerző: Adminisztrátor

Szeretve elfogadni egymást
Csongoron nem új keletű a házaspárok bibliaórája, hiszen kb. 15 éve id. Pocsai Sándor, fiatalként szervezett alkalmakat külön házaspárok részére. Azóta eltelt 15 év, s egy új nemzedék nőtte ki magát, akik maguk is fiatal házasok, kisgyermekes családok.

Számukra szervezi ifj. Pocsai Sándor beosztott lelkész és felesége vasárnap esténként a házaspárok bibliaóráját. Hétköznaponként pedig házaknál gyűlnek össze, hogy együtt beszélgessenek aktuális kérdésekről, mint a pl. házaspárok együttélése, gyereknevelés.

A több mint egy éve működő alkalmak résztvevői arra az elhatározásra jutottak, legyen egy olyan alkalom, melyre mások is eljöhetnek. Ezért szerveződött meg január második hétvégéjén a házasok csendeshétvégéje, melyre a debreceni Bodogán Zsolt és felesége, valamint néhány gyülekezeti tagjuk jött el előadónak. Az előadásokat Bodogán Zsolt tartotta a házasság, egység, egyetértés egymásra épülő témakörökben. Ezeket férfi-női csoportokban kötetlen beszélgetés követte, ahol bárki elmondhatta tapasztalatait, tehette fel kérdéseit.
A tapasztalat szerint – köszönhetően a megelőző imádságos háttérnek is – a hétvége áldásosnak bizonyult, hiszen a meglévők épülhettek, másokat is hívogattak. Jó alkalom volt ez arra is, hogy egyáltalán elgondolkodjon férj és feleség, hogy hogyan gondolkodnak egymásról, mit mondanak el egymásról mások, és gyermekeik előtt és mi az Isten szemében helyes magatartás, házastársunkhoz való viszonyulás.
Isten áldja meg a hallottakat, hogy a résztvevők Isten dicsőségét hirdessék családjukban, gyülekezetünkben.
m.p.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.