Újra Kárpátalján a Palánta Országjáró Bábmisszió

2009. Jan 15., szerző: Adminisztrátor

Petike eltűnik
A Palánta Országjáró Bábmisszió szolnoki csapata ismét elhozta közénk karácsonyi bábjátékát, és az ünnepek között gyermeki módon hirdették az evangéliumot Gáton, Beregszászon, Dercenben, Fornoson, Csongoron, Fertősalmáson, Verbőcön, Borzsován, Aklihegyen és Nevetlenfaluban. Minden állomáson nagy szeretettel fogadták őket nemcsak a gyermekek, hanem a szülők és nagyszülők is.


Idén Panni történetét ismerhették meg: A kislány ajándékának felkutatása miatt szem elől téveszti kisöcsét, ennek következtében Petike eltűnik.

Panni szívét eltölti a keserűség, és önvád mardossa, amiért nem vigyázott rá. Pont ekkor érkezik Marci, aki egy Bibliát szorongat a kezében. Elmondja a kislánynak, hogy van Valaki, aki ilyenkor is vigyáz Petikére. De Panni számára kicsit hihetetlen az állítás, hisz ő még nem ismeri a mennyei Atyát. „Azért nem ismered, mert nem ismered a Fiát, Jézust sem. Ő a legnagyobb ajándék. Ha elfogadod Őt, az ajándékot, neked is édesatyáddá lesz Isten.” – hangzik Marci válasza. És a gyerekek közösen kérik imádságban, hogy Petikét megtalálják, és Panni megismerje a legnagyobb ajándékot, ami létezik a földön. Mialatt Marci Peti nyomára akad, Panni előtt megelevenednek a Biblia képei: a betlehemi csillag, az angyal és a pásztorok. Megérti, hogy Isten érte küldte el Fiát, a legnagyobb ajándékot. Most már valóban boldog lesz a karácsonya.


A Kezek című pantomimjátékkal, Hokedli és Nokedli kalandjával vagy éppen Little Joe megtérésével kiegészült gazdag szereplővilágú mesejáték után a gyerekek ismét bizonyíthatták figyelmüket a kérdések megválaszolásával.

A Családi Palánta Posta színes magazinjával, a bábjátékot tartalmazó CD-vel, és hisszük, hogy a szívükben sokkal gazdagabb élményekkel térhettek haza.
s. k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.