Mit hoz a jövő?

2008. Dec 27., szerző: Adminisztrátor

Sokan kérdezik ezt maguktól, egymástól:
Vajon mit hoz a jövő?


Vannak, akik nem gondolnak erre. Csak a mának élnek, ma akarják jól érezni magukat. Ez a biztos, a holnap bizonytalan. Ez a szemlélet mindig felelőtlenséget és erkölcsi hanyatlást szül. — Van, aki ijesztő jövőt lát maga előtt, vagy képzel maga elé, és menekül sokszor valamilyen mámorba. Ne is kelljen gondolni a holnapra. — Aki bizonytalannak látja a jövőt, s benne saját helyzetét, az megpróbálja bebiztosítani magát minden módon. Így tette a bibliai gazdag is, amikor azonban a következő éjszaka meghalt, nagy vagyona semmit nem segített rajta.

Jézus Krisztus felkészítette a benne hívőket a jövőre. Egyrészt tájékoztatott arról, hogy az Ő második eljövetelét megelőző korban a gonoszság elhatalmasodik, másrészt biztosított minket, hogy a világ kormányát változatlanul Ő tartja kezében, és gondja van az övéire.
Ha tehát Krisztus hívő népe a jövőre gondol, nem felejti, hogy a mi Urunknak adatott minden hatalom mennyen és földön. A benne hívőknek Ő biztos jövőt készített, amit senki el nem vehet, és el nem ronthat. A benne bízókat megőrzi minden körülmények között, és áldássá teszi a világ számára.

Minket nem rettent a halál sem, ha a jövőnkre gondolunk. Egyrészt, mert tudjuk, hogy életünk ideje a kezében van (Zsolt 31,16), másrészt, mert bizonyosak vagyunk abban, hogy akinek az élet Krisztus, annak a meghalás nyereség (Fil 1, 21).

Mi tehát a jelen sok szomorú tapasztalata ellenére is reménykedve nézünk a jövőbe. Mert a jövő nekünk azt hozza, amit a mi szerető Urunk elkészített. S a jövő végső soron Őt magát hozza. Hiszen ahogyan beteljesedtek az Ő első eljövetelére vonatkozó ígéretek karácsonykor, s Ő otthagyva a menyei dicsőséget eljött közénk, hogy segítsen rajtunk, úgy fog beteljesedni az Ő tulajdon ígérete, hogy eljön majd másodszor, véget vet minden erőszaknak, szenvedésnek és gonoszságnak, megszünteti a nélkülözés minden formáját, leleplez minden hazugságot, és felragyogtatja az Ő igazságát. Ebben bízva a jelen nehézségeit is másként tudjuk elhordozni, különösen, ha tudjuk, hogy velünk van most is minden napon a világ végezetéig.
Éppen ezért egy gyönyörű hitvallással szeretnék minden kedves testvérünknek lelki áldásokban gazdag karácsonyt és boldog újesztendőt kívánni:

„Lelkünk az URat várja, ő a mi segítségünk és pajzsunk.
Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk.
Maradjon velünk, URam, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!”
(Zsolt 33, 20–22)
Cseri Kálmán

www.refpasaret.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.