A LOSzE Kárpátalján

2008. Sep 25., szerző: Adminisztrátor

A magyarországi Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete (LOSzE) elnökségi ülés keretében Ukrajnába látogatott. Az utazás célja a magyar lakta területek gyermek- és ifjúságvédelmének tanulmányozása volt.


Az elsősorban szakmai érdekvédő szervezet olyan kezdeményezéseket próbál meg prioritásokhoz juttatni, illetve ezekhez szakmai segítséget nyújtani, melyek elősegítik azt, hogy minden gyermek azonos eséllyel indulhasson az életnek. Seres László, a LOSzE alelnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a szervezetnek évek óta célja, a szomszédos országok gyermek- és ifjúságvédelmének tanulmányozása, a helyi érdekvédelmi szervezetekkel történő tapasztalatcsere. Több együttműködés alakult már ki ilyen módon, Ukrajnával viszont ez idáig még nem sikerült kapcsolatot kiépíteni.

Ezért a napokban nyíregyházi közvetítéssel a beregszászi Sámuel Alapítvány családtípusú gyermekotthonaiba látogattak el.


Az egyesület különösen a modellt találta példaértékűnek, mely sok tekintetben jobb, mint a magyarországi nevelőszülős hálózat és a lakás otthoni rendszer.
A további együttműködésről Seres László elmondta: – Már most, a kollégákkal egymás között beszélgetve, komoly távlatokat látok az együttműködésre, ami gyerekek csereüdültetésétől kezdve, szakmai tapasztaltcsere-látogatásokon, kollégák, illetve az alapítvány képviselőinek meghívásán alapulna.
-soos-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.