Irodalmi pályázat a Csillagponton

2009. Mar 25., szerző: Adminisztrátor

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó szépirodalmi pályázatot hirdet 19 év alatti református fiatalok és református gimnáziumi diákok részére. Pályázhat minden magyarországi és a világ bármely táján élő, magyar nyelven alkotó, református kötődésű fiatal.

Pályázni olyan eredeti magyar nyelvű szépirodalmi alkotásokkal lehet, amelyek Isten, a vallás és a bátorság tárgykörével foglalkoznak. Pályázni kizárólag korábban máshol nem publikált alkotásokkal lehet. Egy pályázó több művel is pályázhat. Nevezési díj nincs.

Pályázati munkákat három kategóriában várunk:
1. Vers
2. Széppróza (legfeljebb 18.000 karakter)
3. Esszé (legfeljebb 12.000 karakter)

A pályázat beadható:
- elektronikus úton a csp.palyazat@gmail.com email-címre, vagy
- postai úton az MRE Zsinati Ifjúsági Iroda, 1440 Bp. 70 Pf. 5 címre.

Minden pályázó mellékelje a munkája mellé a következő adatokat: nevét, születési dátumát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét (ha van), gyülekezetének nevét, ahová jár (ha van), iskolája nevét és postai címét, a pályázat elkészítését támogató tanár, lelkipásztor vagy ifjúsági vezető nevét (ha van), valamint hogy milyen és hányadik osztályt végez.

Minden pályázónak mellékelnie kell egy személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván -, valamint a mű(vek) címét is tartalmazó Nyilatkozatot, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Csillagponton és a Magyarországi Református Egyház kiadványaiban.

A postai úton beküldött pályaműveket kizárólag szövegszerkesztővel nyomtatott vagy gépelt formában tudjuk elfogadni. A beküldött pályaműveket visszaküldeni nem áll módunkban. A megadottnál hosszabb terjedelmű művek nem vehetnek részt a pályázaton.

Beküldési határidő: 2009. május 31. (24.00 óra). A határidő után beküldött pályázatokat nem értékeljük.

A beérkezett pályázatokat egy háromtagú zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Kállay Géza, irodalmár, író, egyetemi tanár. Főbb bírálati szempontok:
- a pályamű eredetisége;
- a pályaműben megjelenő ismeretanyag tartalma, hitelessége, személyessége;
- a megfogalmazás nyelvi és formai színvonala, helyesírása és esztétika kivitele;
- a kiírásban felsorolt követelmények betartása.

A legjobb alkotások szerzői oklevelet vehetnek át, és csillagpontos ajándékokban részesülnek, valamint munkáik bemutatásra kerülnek a Találkozón. A díjazott művek felkerülnek a Csillagpont honlapjára. A díjazottak száma nincs előre megszabva, létszámtól függetlenül minden jól sikerült alkotás elismerésben részesül.

A pályázatról további felvilágosítást nyújt e-mailben Dávid Anna Dóra szervező.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.