Amerikai és kárpátaljai hívő nők találkozója

2008. Sep 22., szerző: Adminisztrátor

„Szeretetben összeforrva…”
Az Amerikai Presbiteriánus Egyház Nőszövetségének kezdeményezésére, a Kárpátaljai Református Egyház Nőszövetségének közreműködésével az elmúlt héten személyes találkozóra, szombaton pedig Beregszászon nőszövetségi konferenciára került sor. A tengeren túlról érkezett vendégek Hollandián, Szlovákián és Magyarországon átutazva érkeztek hozzánk.

Első állomásukat – a határ közelségében található Diakóniai Központba tértek be először – követően a beregszászi református egyház gyülekezeti termében találkoztak a helyiekkel. Kacsó Géza lelkész angol nyelvű tájékoztatóját követően a vendégfogadó családok látták vendégül egy éjszakára a Presbiteriánus Nőszövetség tagjait.

Pénteken megismerkedtek a Kárpátaljai Református Egyház missziós szolgálatával, a tanügyi bizottság és a nőszövetség munkájával, ellátogattak többek között a cigánygyülekezetekbe, a Sámuel Alapítvány által működtetett családtípusú gyermekotthonokba, a Diakóniai Központba, illetve a Nagydobronyi Gyermekotthonba, ahol az éjszakát is töltötték.

Szombaton a beregszászi református templomban közös nőszövetségi konferencián vettek részt az amerikai és kárpátaljai asszonyok. A konferencia fő vezérfonalát a 32. zsoltár 8. verse fogalmazta meg: „Bölccsé teszlek és megtanítlak téged az útra, amelyen járj, szemeimmel tanácsollak téged.” Pocsai Vince igehirdetését követően Pocsai Ibolya, a KRE Nőszövetségének elnöke köszöntötte a résztvevőket. Majd Nagy Béla, a KRE főgondnoka adott hálát azért, hogy távoli földrészek asszonyai is együtt tudnak imádkozni Isten országa építéséért. Gulácsy Lajos nyugalmazott püspök az Évák fontos feladatát hangsúlyozta. Louise Davidson, a Presbiteriánus Nőszövetség képviselője tájékoztató beszédében az egymás iránti megbecsülésre, az igazságért, a jogokért, az egyenlőségért és a békéért Isten igéjével folytatott harcra, a közös feladatokra és célokra hívta fel a figyelmet. Ezt a harcunkat csak a szeretet jegyében vívhatjuk, mint ahogy egyik énekünk is mondja: „Szeretetben összeforrva…” „Egymás terhét hordozzátok! – figyelmeztet az ige is. Legyünk hát áldássá ott, ahová állított bennünket az Úr, mondta Pocsai Ibolya.


Ezen gondolatok folytatásaként fogalmazott meg biztatásokat Nehémiás történetén keresztül Halász Zita, beregújfalui lelkésznő, aki hangsúlyozta, hogy Isten áldássá teszi a munkánkat, ha azt az Ő dicsőségére tesszük. És a legnagyobb nehézségek közepette is biztat: bízzál, ne félj! Isten mindenkor átkarol, segít és felemel. Ehhez viszont meg kell hallanunk az Úr szavát, amit a mindennapi imádságunkban kérhetünk…
Az Amerikai Presbiteriánus és a Kárpátaljai Nőszövetség találkozója közös imádsággal és szeretetvendégséggel ért véget.
-marton-

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.