Egyházmegyei nőszövetségi konferencia

2008. Dec 10., szerző: Adminisztrátor

2008. október 11-én Feketepatakon került sor az Máramaros-Ugocsa Egyházmegye nőszövetségi konferenciájára, melyet Lőrinczné Molnár Krisztina lelkésznő áhítattal nyitott meg. Az áldott igei szolgálat után Homoki Gábor helyi lelkész köszöntötte a Kanadából érkezett nőszövetségi küldöttséget, akik Pándy Szekeres Dávid és felesége, Szabó Anna kíséretében érkeztek. Szabó Anna elmondta, hogy a kanadai testvérek segítik a református líceumokat, támogatják a Terra Dei Alapítványt és több cigányiskolát. Pándy Szekeres Dávid tolmácsolásával a kanadaiak köszöntötték a kárpátaljai testvéreket. Elmondták, hogy megismerkedtek a Kárpátaljai Nőszövetség munkájával. Látásuk szerint hasonló szolgálatot végeznek ők is Kanadában. Ezt követően Pocsai Ibolya szolgálata következett a 32. zsoltár nyolcadik verse alapján, majd beszélt a Kárpátaljai Nőszövetség megalakulásáról, feladatáról és szolgálatáról.

Seres János esperes bejelentette a közgyűléssé való alakulást, majd vezetésével kezdetét vette a Nőszövetség egyházmegyei elnökének és alelnökének megválasztása. A közgyűlés tagjai az elnöki tisztre Lőrinczné Molnár Krisztinát, Czirók Évát, Homokiné Tóth Angelikát, és Kádár Csillát jelölték. Czirók Éva és Lőrincz Krisztina megköszönte a bizalmat, majd jelezték, hogy nem vállalják a jelöltséget. Homokiné Tóth Angelika és Kádár Csilla rövid bemutatkozása után megtörtént a szavazás.
A választási bizottság szavazatszámlálása alapján Homokiné Tóth Angelikának szavazott bizalmat a közgyűlés. A választás eredményeként Homokiné Tóth Angelika lett az elnök, Kádár Csilla pedig az alelnök.
Az Úr áldja meg a megyében folytatott szolgálataikat.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.