Újakliban új iskolát avattak

2008. Sep 01., szerző: Adminisztrátor

Újakliban elemi iskola működik. Annak épülete viszont már életveszélyes állapotba került. Összefogott hát az egyház, az állam, a lakosság, hogy egy új iskolát építsenek. És mint az augusztus 31-i avatáson Lőrincz Attila református lelkész elmondta, Isten segítőket, támogatókat küldött Angliából is, aminek köszönhetően két év alatt felépülhetett az iskola, melynek építésénél ott szorgoskodtak a szülők, a tanítók, olykor a gyerekek is, de az imaháttér biztosítása és szponzorkeresés mellett kétkezi munkával is kivették részüket a különböző felekezetek vezetői is.

De ezzel nem fejezték be a munkát: az iskola mögött óvodát is építenek. „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme” – helyezte az új épületben iskolaévet kezdő gyermekek szívére a lelkész, aki arról is beszámolt, hogy az iskolában helyt kapnak az egyházak is, hisz ott hittanórákat tarthatnak, nyáron pedig táborokat szervezhetnek.

Román atya (pravoszláv) a tanító és a tanuló példázatán keresztül intette a gyermekeket, hogy mindig Jézus követői legyenek.
Az ünnepségen jelen lévő Oleg Ljubimov, a Nagyszőlősi Járási Közigazgatás elnöke nyomtatót ajándékozott az iskolának.
m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.