Kárpátaljai árvíz: Magyarország adta a legtöbb segítséget

2008. Aug 28., szerző: Adminisztrátor

Az árvíz által sújtott kárpátaljai vidékek lakossága továbbra is Magyarországi segélyszervezetektől kapják a legtöbb segítséget. Nagy-Britannia a második, Németország pedig csak a harmadik helyen szerepel ebből a szempontból.


A kárpátaljai Felső-Tiszavidéken bekövetkezett áradás károsultjainak megsegítésére hirdetett ukrán felhívásra nyolc ország segélyszervezetei reagáltak azonnal. Az elsők között Magyarország juttatott át a határon ilyenkor elengedhetetlenül szükséges eszközöket, ruházatot és gyógyszereket.

Az árvíz óta különböző feladóktól összesen 15 rakomány érkezett a károsultak részére. Az összesen közel 205 tonna súlyú segélyszállítmány értéke megközelíti a 3 millió hrivnyát (100 millió forintot). Ezek zömét ruhák, takarók (68 tonna) alkották, de amellett 13 tonna tartós élelmiszer, illetve 8 tonnányi gyógyszer is érkezett.

Magyarországról három rakományt küldtek segélyszervezetek a kárpátaljai károsultaknak, 1 millió 670 hrivnya (több mint 57 millió forint) értékben. Nagy-Britanniából 600 ezer hrivnya értékű segélyszállítmány érkezett, míg németországi segélyszolgálatoktól 213 ezer hrivnya értékű rakomány érkezett – mondta el a sajtó munkatársainak Zsanna Pingyar, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatás humanitárius kérdésekkel foglalkozó bizottságának titkára.

P.I.

Forrás: Kárpátinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.