A hálaadás életstílus

2008. Aug 26., szerző: Adminisztrátor

Hálaadó csendesnapra gyűltek össze Kárpátalja fiataljai a beregszászi református templomban augusztus 23-án. A KRISZ által szervezett alkalom a hálaadás gyakorlati oldalait mutatta be.


Dancs Róbert munkácsi lelkipásztor áhítatában a farizeus imáján szemléltette az emberi hálaadás hiányosságait. Mint elmondta, a farizeus hitélete sok tekintetben példaértékű lehet református népünk számára. A hálaadás azonban Isten tetteire, jóindulatára, kegyelmére való válasz, nem saját érdemeink fitogtatása.
Ezt követően ifjabb Pocsai Sándor csongori lelkipásztor számolt be a ráti KRISZ-hét áldásairól, Kincses Margit a lányhétről tartott élménybeszámolót.
Kacsó Géza főiskolai lelkipásztor a hálaimádságról beszélt.

A hálaima nemcsak szavak sorozata, hangsúlyozta az előadó, hanem át kell hatnia az ember gondolkodását, szavait, cselekedeteit is.
Az eméleti ismeretekre válaszul a csendesnap résztvevői 4-5 fős csoportokban adtak hálát Isten kegyelmének gazdagságáért, amelyet az utóbbi hónapokban éltek át.
A szünetet követően a biciklitúráról láthattak és hallhattak beszámolót a fiatalok Kacsó Géza jóvoltából, majd a Gável testvérek szolgálata következett. Szóbeli és megzenésített bizonyságtételeikkel szinte kézzelfoghatóvá tették Isten irgalmának nagyságát, az Istenbe vetett bizalom gyakorlati kérdéseit.
Mező Andrea és Fábián Melinda megosztotta a jelenlévőkkel közelmúltban tapasztalt áldásait, harcait, bukásait és győzelmeit. Dancs Róbert az aklihegyi, Kincses Margit a balazséri KRISZ-hétről mutatott be kisebb összeállítást, majd szó esett a következő hónapokra tervezett alkalmakról. Mint elhangzott, szeptemberben kerül majd sor a megyei ifjúsági csendesnapokra Nagyszőlősön (szept. 13-án), Izsnyétén (szept. 20-án) és Szürtén (szept.27-én). Az őszi ifjúsági találkozónak Csongor ad otthont október 28-29-én.
O.T.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

KRISZ Hálaadó