Kisebbségekért Díj a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központjának

2008. Aug 22., szerző: Adminisztrátor

Budapesten Külhoni Művészeti Fesztiválon a Várszínházban augusztus 20-án átadták a Kisebbségekért Díj Külhoni Magyarságért Tagozata kitüntetéseket. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a

Kisebbségekért Díjban a külhoni magyarság azon képviselői részesülnek, akik munkásságukkal nagyban hozzájárultak a nemzeti identitás, a magyar kultúra megőrzéséhez és fejlesztéséhez. A díjat összesen tízen, köztük több szervezet kapta meg. A 2008. évi kitüntetettek között szerepelt a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja is. A Diakóniai Központ 1995 óta végzi szerteágazó szociális tevékenységét Nagy Béla irányításával.

Fogadja és szétosztja a külföldi segélyszállítmányokat, szeretetkonyhát működtet, 300-400 rászoruló heti ötszöri étkezését biztosítja. Évek óta saját pékséget is üzemeltet. Nyári táborokat szervez Kárpátalján, illetve - a testvérgyülekezetek segítségével - külföldön. 2003-ban kezdeményezte az öregek otthonának létrehozását, leányanya-otthon létrehozását is tervezik. Részt vett és részt vesz az árvízkárok elhárításában, 2005-ben létrehozták a Katasztrófaelhárítási Koordinációs Központot. Fontos szerepet játszanak a betegellátásban, egészségügyi központot szereltek fel.

(forrás: MTI/kultura.hu)

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.