A Biblia évét ünnepeltük Csengerben

2008. Aug 22., szerző: Adminisztrátor

Csenger kisvárosát felrázta a Biblia évének rendezvénye 2008. augusztus 17-én.  Régóta készültünk rá, úgy a gyülekezet, mint a város is. Többfajta programmal vártuk a gyülekezet tagjait és a teljes lakosságot, hiszen ökumenikus istentisztelettel kezdtük ünnepünket az Árpád-kori református templomunkban, mely egyben városunk egyik ékessége is. A zsúfolásig telt templomban Dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten Igéjét a Jeremiás 38,14-28 alapján, melyben megtalálhattuk és megérthettük Isten ma is hozzánk szóló üzenetét. Ezt követően Dr. Marjovszky Tibor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem professzora tartott élvezetes és emészthető előadást "A Biblia, mint az élet könyve"címmel.

Közvetlen az istentisztelet után a templomkertben folytattuk ünnepünket, ahol a zsoltárfordító Szenczi Molnár Albert szobrát - amely Bíró Lajos mátészalkai szobrászművész alkotása - leplezte le Bartha Gyula, a gyülekezet lelkipásztora és egyben a Szatmári Református Egyházmegye esperese. A reformátorunk életét pedig Dr. Győri L. János, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanára mutatta be. Gyarapodhatott a templom környezete nagyjainkkal, hiszen a gyülekezeti terem előtt már ott áll Kálvin János és Méliusz Juhász Péter szobra is.

A délután a gyermekeké és a fiataloké volt, hiszen a Kálvintér Baráti Társaság elhozta nekünk a Tündérkertet, amit már a Csillagponton tavaly megismerhettünk, és kezük sokféle munkájával térhettek haza örömmel az apróságok. Az estébe nyúló koncerteket, melyek hangulata vonzotta még azokat is, akik előre erre nem készültek, a Kálvintér zenekar és a Slow Band szolgáltatta.

Igazi ünnep volt ez a nap a város számára, amely kiemelkedik a hétköznapokból, megtanít emlékezni, és megbecsülni múltunk darabjait ebben az értékvesztett világban. Példa a gyerekeknek, fiataloknak, milyen életvezető vezérfonal számunkra a Szentírás, mely valódi, mindennapos táplálék lehet, ha élünk vele.

Köszönjük a támogatásokat, melyet a Tiszántúli Református Egyházkerülettől, Csenger Város Önkormányzatától és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátustól kaptunk. Hisszük, hogy az anyagi ráfordítások lelkiekben és hitben térülnek meg!

gyzsk

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.