Keresztyén ifjúsági tábor Ráton

2008. Jul 31., szerző: Adminisztrátor

2008. július 21 és 26 között az ungvári, az ungtarnóci a kis- és nagygejõci, valamint a korláthelmeci gyülekezetek ifjúsága táborozott a Sion Missziós-központban Ráton.

Annak ellenére, hogy négy napon keresztül szinte megállás nélkül esett az esõ, nagyon vidám hetet tölthettek el egymással a gyermekek a Prédikátorok 7. könyvének 14. verse szerint: „A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is az Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik.”

Sponták Róbert táborvezetõ segédlelkész mellett Nagy István gejõci és Héder János ungvári lelkipásztorok tartották a reggeli áhítatokat, az elõadásokat, valamint az esti evangelizációkat. A kiscsoportos beszélgetéseken a nevelõk segítettek, hogy a gyermekek jobban megértsék az elhangzottakat. Az 52 gyermek közül 6 ukrán anyanyelvû volt, akiknek a nevelõk folyamatosan tolmácsolták az igét, vagy külön foglalkozásokat tartottak.

A gyermekek a napi témához kapcsolódva néma jeleneteket játszottak el minden elõadás elõtt, majd ezeket a sokszor tréfás alakításokat elemezték ki a csoportokban. Szó esett a könyörületességrõl, az adakozásról, az ajándékozásról, a szolgálat fontosságáról, valamint a lélek gyümölcseirõl is.

Példamutató volt mind a 12 nevelõ és lelkész hozzáállása a táborozáshoz, ahogyan egymást váltva és kölcsönösen segítve óvták és tanították a gyermekeket. Sokszor önzetlenül virrasztottak késõ éjszakákig, vagy keltek kora hajnalban, mindig idõben teljesíteni a feladatukat, ápolni a betegeskedõket, vagy csupán fenntartani a tábori rendet.

Természetesen a rossz idõjárás és a gyermekek kifogyhatatlan energiája miatt voltak kisebb nagyobb problematikus helyzetek is, de mindent sikerült keresztyén lelkülettel és megbocsátással elintézni. A gyermekek megtanulhatták, hogy Pál apostol példáját alapul véve õk is megváltozhatnak, õk is kérhetik a magasságos Istent, hogy részeltesse õket is lelki ajándékokban. Aki eddig rossz úton járt, vagy csak nem ismerte fel, hogy nap mint nap Jézus Krisztus ellen hadakozott, akármilyen bûnös is, megállhat és az Úr felé fordulhat, kérve a megbocsátást, a kegyelmet és az áldást saját maga és felebarátja számára is.

A sok szabadidõben volt kézmûves foglalkozás, plakátkészítés, igés könyvjelzõ készítés és számos sportvetélkedõ is. Ezekrõl számos fénykép megtekinthetõ az ungvári gyülekezet honlapján, a www.reformatus.com.ua/ungvar weboldalon.

Még nem is volt vége a táborhétnek, a gyermekek nagy része már a következõ táborhetek után érdeklõdött. 15-20 fiatal szerette volna még az idei nyáron megismételni ezt a kellemes együttlétet. Hogy erre lesz-e lehetõségük, azt az egyházmegye lelkészei és vezetõi felmérve a további igényeket közösen határozzák majd meg a nyár folyamán.

Istennek legyen hála, hogy a rossz idõjárási körülmények ellenére is mindvégig megtartott bennünket jókedvünkben, adott hajlékot a fejünk fölé, adott számunkra finom és változatos ételeket és végül, de nem utolsó sorban adott hosszú útra való lelki táplálékot is.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.