Elkezdődtek a vízumrendszer eltörlésére vonatkozó tárgyalások

2008. Jul 28., szerző: Adminisztrátor

Hamarosan kezdetüket veszik az Ukrajna és az Európai Unió közötti vízumrendszer eltörléséről szóló tárgyalások – közölte Volodimír Ohrizko külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.
Ugyancsak megjegyezte, hogy az EU diplomáciai kirendeltségeinél még mindig negatívan viszonyulnak azokhoz az ukrán állampolgárokhoz, akik vízumot igényelnek valamelyik EU-tagállamba. A külügyminisztérium ezzel összefüggésben célként állította maga elé, hogy legkésőbb 2012-ig "megszűnteti a határokat" az ukrán állampolgárok számára.
2011 lesz az utolsó év, amikor az ukrán állampolgárok még kénytelenek lesznek hosszú sorokat kiállni a konzulátusok előtt.
A News.ru.ua internetes hírportál információi szerint a turisztikai operátorok rendszeresen figyelmeztetik az ukrán állampolgárokat, hogy Európában nem várják őket tárt karokkal.
A Legfelsőbb Tanács illetékes bizottságának vizsgálatai szerint a shengeni országok ukrajnai nagykövetségei rendszeresen megszegik a vízumkiadás szabályait, amiről már az Európai Parlamentet is értesítették. A leggyakoribb szabálysértések az elbírálási idő kitolása, a fölösleges támogató okiratok és a nemzetközileg is meghatározott (35 euró) vízumdíjaknál nagyobb összeg követelése, valamint a hosszú lejáratú, többszöri beutazásra feljogosító vízumkérelmek elutasítása.

Forrás: Kárpátinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.