Kárpátalján járt a Palánta Országjáró Bábmisszió

2008. Jul 22., szerző: Adminisztrátor

A városi nyúl tévedése

Izgalmas történettel látogatott újra Kárpátaljára a Palánta országjáró bábmisszió szolnoki csapata. Gyermeki nyelven beszéltek Krisztusról és a szeretetről.
Az allegorikus történetben a gyermekek felismerték az evangéliumi üzentet: az emberek sokszor azt állítják, nincs pokol, ördög, sőt Isten, de ettől még léteznek.



A Palánta Misszió 17 évvel ezelőtt alakult Budapesten. Először a környéken hitoktatással foglalkoztak, aztán kibővült bábozásra és ifjúsági drogprevencióra munkájuk. Jelenleg kb. 40 aktív bábcsoport működik Magyarországon.

Egy-kettő Romániába, Kárpátaljára és Szlovákiába is eljut. Így érkeztek most hozzánk a szolnokiak, akik már nem először jártak nálunk.

Mostani látogatásukat egybekapcsolták egy gyermektáborral is: Munkács mellett cigánygyerekeket táboroztattak. Mivel még volt néhány napjuk, Beregszászon és környékén adták elő A városi nyúl tévedése című bábdarabot, mely nemcsak a gyermekek között, a felnőttek körében is visszhangra talált. 
Vidéken élő állatok beszélgetnek, akik várják a városból érkező nyulat. A kedves vendég szeret nagyokat mondani, és megjátszani a nagymenőt. Fontoskodva adja hírül, hogy a városban az a hír járja, hogy az összes eddigi ismeretünkkel ellentétben a róka, nem létezik. Csak a képzelet szüleménye, hogy a háziállatokat ijesztgessék, és ne tehessék azt, amihez kedvük van. A hírt az összes városi pletykalap is megerősíti.
A házőrző kutyus, aki próbál biztonságot adni az állatoknak, figyelmezteti a baromfi udvar lakóit: mindig baj van abból, ha valamiről, ami létezik, azt állítjuk, hogy nincs. A családcentrikus tyúkanyó ugyan óvatos, de a szingli kacsát, aki keresi az élményeket, végül sikerül kicsábítani az erdőbe, ahol persze megjelenik a róka…
A bábozás előtt bohócokat is láthattunk a színpadon. Nokedli mindaddig szomorú és elégedetlen volt, amíg Hokedlitől olyan ajándékot nem kapott, ami nem hervad el, amit nem lehet megenni, nem törik szét, és soha nem fogy el: szeretetet. Mert a szeretet is ajándék. Sőt, azt is elmondták, hogy a gyerekek még nagyobb szeretetet kaptak, mint amit a bohóclány el tud képzelni. Mert ők ismerik magát a szeretet forrását, Jézust. Ez a szeretet soha nem fog elfogyni. Csak jön és jön. Nem tudod megenni, és nem kell érte fizetned. 


Legközelebb a karácsonyi bábszezonban találkozhatunk velük.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Palántások Beregszászban