KRISZ-hét Aklihegyen

2008. Jul 22., szerző: Adminisztrátor

A test cselekedetei és a lélek gyümölcsei témában tartott a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet egy hetes táborozást az akli-hegyi Immánuel Konferencia-központban 2008. július 7–12 között. A tábor vezetője Szeghljánik Péter ifjúsági lelkész volt.


A hétre 80 résztvevő érkezett. A 16-tól 25 éves fiatalok, akik a tábor résztvevői voltak, élethelyzetüknek megfelelő és életkérdéseikre válaszoló előadásokat hallgathattak meg.

A Galata levél 5, 19-21 verseit vettük végig tematikusan a délelőtti előadásokon. Az előadások a következő témák köré csoportosultak: 1. Énkép, jellem, barátság; 2. Szerelem, szex, párválasztás; 3. Okkultizmus; 4. Hit és megélhetés; 5. Függőségek. Szeghljánik Péter ifjúsági lelkész, Sipos József és Ötvös Károly lelkipásztorok tartották az előadásokat.
A délutáni előadásokat Balogh Attila, Ugocsa megyei lelkipásztor tartotta, melyeken a Lélek gyümölcseiről mondott magyarázatot a Galatákhoz írott levél 5, 22-23 alapján. A következő témaköröket fejtette ki: 1. A hívő jellemvonásai; 2. A hívő erényei; 3. A hívő cselekedetei; 4. A hívő magatartása.


Este evangelizációs istentiszteletre vonultunk a templomba, ahol Dancs Róbert lelkipásztor szolgált. Napról-napra a hit fokozataival találkozhattunk: kicsiny hit, gyenge hit, nagy hit, erős hit, végül a győzelmes hitről szólt az igehirdetés. Az utolsó evangelizációt visszahívás követte. A fiatalok megtérésre és megújulásra jöhettek vissza, és együtt imádkozhattak a vezetőkkel. Isten kegyelméből születtek döntések Jézus követése mellett, és a már megtért szívekben született megújulási szándék.
A hét alatt gitárral és szintetizátorral énekeltek együtt a fiatalok, az ének vezetésében a munkácsi ifisek segédkeztek. Csütörtökön és pénteken este az evangelizációt megelőzően az Antal házaspár énekével dicsőíthettük együtt az Urat.
A résztvevő fiatalok közül többen álltak ki, és tettek bizonyságot hitükről. A bizonyságtételek nagyon szívhez szólóak voltak, többen nem csak megtérésükről, vagy megújulásukról tettek bizonyságot, hanem imameghallgatásokról is. Csodálatos volt hallani, hogy Isten hogyan munkálkodik egy-egy fiatal életében és életén keresztül.
Kívánom, hogy Isten vezesse e fiatalokat is, akik hazatérhettek a táborból, hogy elhagyják a test bűnös cselekedeteit, és tudják teremni a Lélek gyümölcseit. Adja meg ezt a mi Urunk, Istenünk!
Dancs Róbert lelkész

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

KRisz-hét Aklihegyen