Milyen az igazi nő?

2009. Mar 11., szerző: Adminisztrátor

Március 7-én a beregszászi KRISZ-pontban került sor a 2009-es keresztyén lánykonferenciára. Idén nemcsak lányokat, fiatalasszonyokat és anyukákat is vártak erre az alkalomra. A konferencia résztvevői egy nappal a nemzetközi nőnap előtt a keresztyén nő jelleméről beszélgettek. Az örökérvényű s az ideig tartó, a történelmi korszakok váltakozó s a Szentírás maradandó nőideáljáról... Kincses Margit a KRISZ segédlelkésze a Példabeszédek 31-re, a derék asszony dicséretére hívta fel a figyelmet, ahol olvashatunk a bibliai nőideálról. Nyitóáhítatában a 25. vers alapján kiemelte az erőt és a vidámságot, mely nem hiányozhat egy keresztyén nő tulajdonságai közül. Halász-Balogh Zita lelkipásztor Bora Katalin és Pilder Mária életén keresztül szemléltette, hogyan lehet házas és egyedülálló nőként kamatoztatni belső értékeinket. Elmondta, hogy amit református nagyasszonyainktól elsősorban megtanulhatunk, hogy ők beengedték Istent az életükbe.

Így tudtak azzá válni, akik lettek. Mert az értékeket, amit Isten egy nőbe rejtett, igazán előhozni, áldássá tenni, csak úgy lehet, ha megismerjük az Urat, és általa éljük meg ezeket. Dancs Edina munkácsi lelkész modernebb tematikájú előadása A bomba nő titka címet kapta.
 Ebben elmondta, hogy nem baj az, ha egy lány szeretne szép lenni – nőiségéből fakad –, inkább az ideálválasztásnál, a követendő példák megválasztásakor születnek helytelen döntések. Ha a XXI. század bomba nőjének titkát kutatjuk, (a pénz, a ráfordított idő, az éhezés, a photoshop…), hamarosan rájövünk, amire vágyunk, az nem is létezik. A Szentírás szerint a szépség belülről fakad. Az tesz széppé, ha a szívben békesség, boldogság és öröm van. Az Istentől kapott igazi öröm kiül az arcra, és sugárzóvá teszi azt. Ez tehet igazán vonzóvá egy nőt. Igazi bomba nő az, kinek környezetében a szeretettől és a derűtől izzik a levegő – fogalmazott a lelkésznő.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.