KRISZ-hét Ráton

2008. Jul 16., szerző: Adminisztrátor

2008. július 7-12. között KRISZ ifjúsági csendeshét került megrendezésre a Ráti Sion Missziós-központban. A feltételek adottak voltak, hiszen hála az ungi egyházmegye gyülekezeteinek, a hívek áldozatkészségének új, jó minőségű ágyakban alhattunk, valamint minden más szempontból is egy felújított központ várt ránk.

A hét hála az Úrnak nagyon áldásos volt, a fiatalok elmondták, hogy közelebb kerültek az Istenhez, és megerősödve térnek haza gyülekezetükbe. Mi pedig remélhetjük, hogy magukkal viszik barátaik közé is a ráti KRISZ-hét jó hírét, és jövőre már sokkal többen veszünk részt ezen az alkalmon

A három missziói központunk közül ez az egyedüli, amelyik büszkélkedhet kültéri medencével, valamint más szabadidős infrastruktúrával is. A pihenés és a kikapcsolódás mellett azonban a középpontban természetesen Isten igéje volt. A fiatalok a kisdobronyi, nagydobronyi, szürtei, ungtarnóci, csongori, ráti és más gyülekezetekből képviseltették magukat. Mivel Ung megyében ez volt az első ilyen KRISZ-hét, talán ennek tudható be, hogy viszonylag kevesen, résztvevők, és vezetők összesen harmincan voltunk a héten. Ez azonban a csendes hét hangulatát cseppet sem befolyásolta, sőt talán még jót is tett neki. Az igei alkalmakat Bernáth Tamás kisdobronyi, ifj. Pocsai Sándor csongori, valamint Harsányi Béla, izsnyétei lelkipásztorok vezették. A reggeli áhítatok megtartásában Kállai Imre, Baksa Zsolt és Kocsis Szilvia teológusok segédkeztek. .
Harsányi Béla

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.