Isten igéje mellett

2008. Jul 14., szerző: Adminisztrátor

Faragás, szövés, gyöngyfűzés
A Kárpátaljai Református Egyház égisze alatt immáron hatodik alkalommal szervezték meg a kézműves tábort, melynek ezúttal a Balazséri Béthel Konferencia-központ adott otthont. Itt a résztvevő ügyes kezű fiatalok Isten igéje mellett szakemberek segítségével gyakorolhatták a fafaragás, a szövés és a gyöngyfűzés mesterségét.

Mint Pocsai Vince lelkésztől, a tábor vezetőjétől megtudtuk, idén ötvennyolcan vettek részt a tábor munkájában, akik Bátyúból, Bótrágyról, Barkaszóról, Papiból, Szernyéről, Haranglábról, Fornosról, Búcsúból, Nagydobronyból érkeztek.

 A lelkipásztor a fafaragás rejtelmeibe vezette be a résztvevőket, különös hangsúlyt fektetve a vidékünkre jellemző népi motívumok megismertetésére. Bakó Olga, a Népművészet mestere (Kígyós) a beregi szőttes motívumvilágába kalauzolta el az érdeklődő lányokat, akik közül sokan a hét végén már gyakorlott mozdulatokkal vetették a fonalat, szedték a szálakat, ültek a szövőszék mögé, hogy kezük nyomán megelevenedjenek a nagyanyáinktól örökített minták. Sokan ülték körül azt az asztalt is, ahol Hájas Éva irányításával szebbnél szebb gyöngyből készült ékszerek születtek.
Az elmúlt héten Balazséron a kézműves tábor mellett a beregrákosi és a nagyberegi hittanosok táborozására is sor került. Itt Páll Lászlóné Gál Irén (Beregrákos) és Tóth Lászlóné Balkánszky Mária (Nagybereg) lelkésznők és hitoktatók vezetése mellett közel száz gyerek számára nyílt mód a hitmélyítésre.
m.e.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Balazséri táborhét