Felnőtt csendesnap Csapon

2008. Nov 24., szerző: Adminisztrátor

„Készülj Istened elé!”

Krisztus nevében az Úrral és egymással való találkozásra hívta az Ungi Egyházmegye gyülekezeteit a Csapi Református Egyházközség. November 8-án több mint százötvenen tettek eleget a meghívásnak, s jöttek el az alkalomra a környező településekről.
Elsőként a csapi gyülekezet lelkipásztora, Balogh János hirdette az igét. Arról beszélt a jelenlévőknek, hogyan lehet ebben a csődöt mondott világban is betölteni küldetésünket.
Így szól az ige: „Egymás terhét hordozzátok!” (Gal 6, 2) Hogyan lehet ma ilyet kérni? Sokkal inkább le akarjuk tenni terheinket, de felvállalni a másikét is? Terhet hordozni kétféleképpen lehet: erőszakkal vagy szeretettel.

Ha erőszakkal tesszük, nem lesz rajta Isten áldása. Jézus arra tanít, hogy minden dolgunk szeretetben menjen végbe. Ha szeretetből vállaljuk fel, még a legnehezebb teher is édes lehet, hangsúlyozta az igehirdető.
Mi az, ami világít az életedben? – intézte a kérdést az egybegyűltekhez Nagy István gejőci lelkész. Mert nincs annál rettenetesebb, mint amikor az ember úgy indul el, hogy nincs a szívében lámpás. Hagyd, hogy Krisztus világítson benned! Legyen olaj az életedben, mely soha el nem fogy, buzdított előadásában.
A Mt 25, 5–9 versei, a tíz szűz példázata alapján Balogh Attila, Ung megye esperese folytatta az igehirdetések sorát. Amilyen bizonyos az, hogy Krisztus a Földön járt, ugyanolyan biztos, hogy vissza fog jönni. Nekünk ezzel tisztában kell lennünk. Kérdezhetnénk: késik a mi Urunk? Pontatlan az Isten? Lássuk meg saját nyomorúságunkat ebben az igében! Sokszor azért késik, hogy ne ítéletet, hanem kegyelmet hozzon, fogalmazott az esperes.
A Mt 25, 10–13 verseivel szolgált a csendesnapon Héder János, a KRE főjegyzője. Akik egyedül akarják biztosítani a saját üdvösségüket, elkésnek. Miben áll a mi készenlétünk? Isten kegyelmének elfogadásában. Az advent ezt jelenti: készen lenni. Ez a készenlét nagyon fontos az életünkben. Az ajtón be kell menni, s ez az ajtó nem más, mint Jézus Krisztus.
A csendesnapon versben és énekben tettek bizonyságot a gyülekezet fiataljai: Illár Diána, Szabó Ivett és Gajdics Natália.
s.k.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.