Ukrajnában hamisítják az érettségi szertifikátokat

2008. Jul 10., szerző: Adminisztrátor

Újabb probléma merült fel az idén első alkalommal tartott emeltszintű érettségivel kapcsolatban.
Egyre gyakrabban érkeznek bejelentések az illetékes szervekhez arra vonatkozóan, hogy meghamisítják a független külső érettségi tesztek eredményeit tartalmazó szertifikátokat.
Ezzel összefüggésben az Oktatási Minisztérium automatizált eljárást vezetett be a szertifikátok ellenőrzésére.
A felsőfokú intézmények felvételiztető bizottságának tagjai számára elérhetővé vált a szertifikátok elektronikus változata. Így ellenőrizhetik a sorozatszámok, a nevek és érdemjegyek hitelességét – közölte Larissza Szerednyák a Lembergi Tudásfelmérő Központ igazgatója a Nemeckaj Volna-ak adott interjújában.
Az információk szerint ez az eljárás nem kötelező jellegű, csak abban az esetekben van rá szükség, amikor kétely merül fel az adatok hitelességével kapcsolatban. Szerednyák ugyancsak hozzáfűzte, hogy a bizottságok maguk döntenek arról, hogy a csalás bebizonyosodása után kihívják-e a rendőrséget, vagy sem.
Lembergben azonban egyéb problémákkal is szembesülniük kell a szakembereknek. Ugyanis szinte naponta érkeznek bejelentések arra vonatkozóan, hogy ellopták a felvételiző szertifikátját a hivatalos iratok benyújtása során, amiben Szerednyák véleménye szerint a konkurencia keze is benne lehet. Arra is panaszkodnak a felvételizők, hogy néhány egyetemen újabb felvételi vizsgákon kell számot adniuk tudásukról, valamint az is gyakran előfordul, hogy lerövidítik a felvételi kampányt.
Ahogy korábban hírül adtuk, július 4-én véget ért az idei érettségi vizsgaidőszak.
Forrás: Kárpátinfo.net

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.