Ukrán csendesnap Ungváron

2008. Nov 24., szerző: Adminisztrátor

Egy olyan alkalomra kerülhetett sor 2008. november 22-én, amely egy kissé talán eltér a megszokottaktól.

Az egyházunk egyik friss missziói vonalát erősítendő, Ungváron megrendezésre került egy ukrán nyelvű csendesnap, amely kifejezetten azokat a családokat volt hivatott megcélozni, ahol esetleg a magyar református fél mellett élnek ukrán anyanyelvű, más vallási berkekben felnőtt családtagok.
A csendesnap témája, címe Az Úr és az én házam népe volt.

 

A szolgálatokat Héder János ungvári lelkész és kerületi főjegyző, Sponták Róbert ungvári beosztott lelkész, valamint Szimkovics Tibor minaji, ráti és ungvári beosztott lelkész végezte.

A tematikát három részre bontva elméleti, érzelmi és gyakorlati síkon közelítettük meg. A megértést kivetített prezentáció is segítette.

Szorgos kezek gondoskodtak arról, hogy a lelki táplálék mellett testi táplálékhoz is jussunk. Köszönet az ungvári ukrán gyülekezet női tagjainak ezért.

Úgy éreztük, tapasztaltuk, hogy áldott alkalomnak lehettünk a részesei. Imádságban kell hordoznunk azt az ügyet, amelyet az Úr ránk bízott itt a Kárpát-medencében, hogy magyarként, reformátusként világosságot jelentsünk a lelkileg sokszor megüresedett, a hagyományoktól megterhelt ukrán népnek... 
Szimkovics Tibor

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.