"Az Ige testté lett,

2008. Dec 27., szerző: Adminisztrátor

közöttünk lakozott, és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal." (Jn 1, 14)
A kilenc történelmi református egyházkerület elnöksége a karácsonyi örömüzenet bizonyosságával köszönt minden kárpát-medencei református gyülekezetet. Kívánjuk, hogy Isten kegyelme és szeretete erősítse meg hitünket, áldja meg közösségeink ünnepét és egész életét!

A megszülető Krisztus helyreállította és beteljesítette Isten és ember kapcsolatát. Az Újszövetségben olyan közösséget teremtett nekünk Urunk, amelyből nem száműzhet minket semmilyen hatalom. Az Ő kegyelmében és igazságában egyek vagyunk. Krisztus a közös otthonunk!

A karácsonyi üzenet fényében különös örömmel és Isten iránti hálával tudatjuk református testvéreinkkel, hogy 2009. május 22-én a történelmi magyar református egyházkerületek, Debrecenben, Alkotmányozó Zsinat keretében elfogadják az egységes Magyar Református Egyház Alkotmányát, és ezzel helyreállítják a történelem által szétszakított magyar református egységet. Minden kárpát-medencei református testvérünket nagy szeretettel hívunk és várunk a debreceni történelmi eseményre, ahogy a 2009-es esztendő többi kiemelt egyházi rendezvényére is. Jövőre kezdődnek a reformátor ötszáz évvel ezelőtti születése alkalmából megrendezésre kerülő Kálvin Emlékévek. E fenti, kiemelt alkalmak különös hangsúlyt adnak a református ifjúsági találkozó, a Csillagpont soron következő rendezvényének is, ahova idén az anyaországi fiatalok mellett megkülönböztetett szeretettel várjuk a kárpát-medencei református ifjúságot.

Kérünk és buzdítunk titeket testvéreink, imádságainkban kérjük Istenünket, hogy keresztyén közösségeink a Kárpát-medencében és szerte a világban, a testté lett Ige kegyelmében és igazságában jó gyümölcsöket teremjenek a következő esztendő során is.

Budapest, 2008. december 18.

Testvéri köszöntéssel:
Dr. Szabó István püspök, Dr. Nagy Sándor főgondnok Dunamelléki Református Egyházkerület
Dr. Márkus Mihály püspök, Kuti Csaba főgondnok Dunántúli Református Egyházkerület
Dr. Pap Géza püspök, Tonk István főgondnok Erdélyi Református Egyházkerület
Zán Fábián Sándor püspök, Nagy Béla főgondnok Kárpátaljai Református Egyház
Csűry István h. püspök, Kovács Zoltán főgondnok Királyhágómelléki Református Egyházkerület
Csete Szemesi István püspök, Hallgató Imre főgondnok Szerbiai Református Keresztyén Egyház
Dr. Erdélyi Géza püspök, Fekete Vince főgondnok Szlovákiai Református Keresztyén Egyház
Csomós József püspök, Ábrám Tibor főgondnok Tiszáninneni Református Egyházkerület
Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, Dr. Virágh Pál főgondnok Tiszántúli Református Egyházkerület

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.