Bensőséges alkalom a beregszászi művelődési házban

2008. Dec 26., szerző: Adminisztrátor

Karácsonyi csend Megszülethet Jézus ezerszer Betlehemben, ha benned nem él, örökre elvesztél – hangzott a figyelmeztetés azon a Karácsonyi csend elnevezésű alkalmon, melyet a beregszászi református gyülekezet szervezett, s melyre a városi kultúrházban került sor.


A verses, zenés találkozó célja az – mint ahogy azt Taracközi Ferenc, a gyülekezet lelkipásztora köszöntőjében elmondta, hogy tudunk-e az ünnep táján úgy elcsendesedni, hogy a valóban fontos hangokat, szavakat, üzeneteket meghalljuk. Az igazi csend az, amikor meghalljuk Jézus Krisztus szavát, s így válik teljessé és igazivá a karácsonyi ünnep.

A bensőséges hangulatot árasztó est során először az Antal házaspár lépett színpadra. Krisztust dicsőítő énekeket adtak elő, akárcsak az utánuk következő beregszászi kamarakórus, majd a Hajnalcsillag együttes. A közönség sem passzív szemlélője volt a színpadon zajló eseményeknek. Számos karácsonyi éneket – kivetítő segítségével – együtt énekelt az előadókkal.


Mélyen elgondolkodtató volt a borzsovai református gyülekezet zenés színpadi produkciója, mely szívbemarkoló módon érzékeltette, hogy a karácsonyi ünnepi csillogás, ajándékvásárlás, vendégvárás, de még az ünnep köré szerveződő népszokások egy része is csupán arra jó, hogy elfedje a karácsony lényegét.
Hová rejtettétek tőlem el Krisztust? – a sötétségben egyetlen gyertyaszál halovány fényénél keresgélő gyermek számtalanszor elismételt kérdése mindnyájunkat megrendített. Nyilvánvaló módon a felnőttek felelősségére utal.
Jézus Krisztus legyen mindennapi tapasztalat, minden napunk szerves része, ne csupán hivatkozási alap a szeretet ünnepén, hangsúlyozta az est záró részében Szanyi György, borzsovai lelkipásztor.

Kovács Elemér

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat