Biblilahét Balazséron

2008. Nov 20., szerző: Adminisztrátor

„A teljes írás Istentől ihletett...”
A Biblia éve rendezvénysorozathoz kapcsolódva (a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a Magyarországi Református, Katolikus és Evangélikus Egyház a 2008-as esztendőt a Biblia évének nyilvánította.) október 20–24. között bibliahetet tartottak a balazséri Béthel Konferencia-központban.
A Beregi Egyházmegye vezetősége ezáltal is szerette volna méltóképpen megünnepelni, hogy népünket az Úr Isten magyar nyelű Bibliával is megajándékozta. Ahogy a meghívók hónapokkal korábban közreadták, az ide érkezők előadásokat hallhattak a Szentírás keletkezéséről, kánonba foglalásáról, elterjedéséről.
– Minden alkalomnak megvan a lelki gyümölcshozama. Én ettől a héttől azt várom, hogy kicsit közelebb vigyen minket a Szentíráshoz – mondta a megnyitó napján Szántó János, Bereg megye esperese. Hozzátette: szeretné, ha vidékünkön is hagyománnyá válnának a hasonló megemlékezések.

Így például a 2009-es Kálvin-évben elmélyülten foglalkozhatnánk a kálvini tanításokkal.
A bibliahéten Takaró Károly, nyugalmazott püspök, a Kelenföldi Református Gyülekezet lelkipásztora, Zán Fábián Sándor, a KRE püspöke, Héder János, a KRE főjegyzője, Horkay László ny. püspök, Viktor István, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ny. tanára szolgált és tartott előadást.
soós

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.