Megérkezett a csapat Mianmarba

2008. Jun 21., szerző: Adminisztrátor

A legfrisseb információk az MRSZ küldöttségéről 

 2008. június 19.

A csoport folyamatosan látja el és vizsgálja az 5000 fős sátortábor lakóit. Ma körülbelül 100-120 embert vizsgáltak meg. Széleskörű a betegségek listája, volt pl. skorpiócsípéssel kezelt beteg is, 
tegnap pedig motorbalesetnél segédkeztek az orvosok. A helyi orvosok sokat segítenek a debreceniek munkájában. Hétfőn internet közelben lesz a küldöttség, így tudnak majd fényképet is küldeni és új beszámolókat is.
Fodor Gusztáv megnyugtatásul közölte: a katonák vigyáznak rájuk, biztonságban vannak, minden rendben van.

2008. június 18.

Az orovoscsoport ma már több száz beteget látott el, és segédkezett egy motorbalesetnél is. "Segítőkészek a katonák és a helyi orvosok is. A tengertől 35 mérföldre vagyunk, 5 km-re Laputtától. Mindenki jól van!" Mondta mai telefonos bejelentkezésekor a myanmari misszió vezetője dr. Késmárky András
-
Laputtában gyógyítanak
2008. június 18.

A DEKOM és a Szeretetszolgálat közös csapata tegnap 14 órás út után megérkezett egy Laputta nevű katasztrófa sújtotta területre. Ma már több száz embert megvizsgáltak (ezt akkor mondták, amikor náluk 13 óra volt).
Egy olyan sátortáborban vannak, ahol 5000 menekült van. Elkezdték a gyógyítást, minden rendben van. A mianmari Egészségügyi Minisztériumtól kaptak sátrat, ebben gyógyítanak és vizsgálnak. Továbbra is kérik, hogy aki teheti imádkozzon értük és szolgálatukért. A mianmari kormány és katonaság részéről maximális támogatást élveznek, mindent betartottak, amit az út előtt igértek a segélyező csapatnak.

• Megérkezett a csapat Mianmarba

Be szeretnem jelenteni, hogy bejutottunk Myanmarba. Mar a repuloteren vartak bennunket a helyi szervek es az Egeszsegugyi Miniszterium kepviseloi. Minden igeretuk igaz volt. Az elso perctol kezdve ugy kezeltek bennunket mint a diplomatakat. A diplomata savban vittek at. Rengeteg katona vesz korul bennunket, nagyon segitokeszek. Tudjuk, hogy vigyaznak rank, es figyelnek is bennunket. Mar holnap megyunk ki a karosult teruletre (ez juni 17) az orvoscsoporttal, es megkezdhetjuk azt a szolgalatot, amire vallalkoztunbk. Katonai jarmuvel visznek ki bennunket a karosult teruletre. Az orszag Thaifoldhoz kepest legalabb 50 evvel el van maradva. Yangoon varosban toltjuk az ejszakat. Repulogepbol lattuk hogy a Yangoon tartomany nagy resze majus 4 ota meg viz alatt van. Tropusi esoben szalltunk le. Fentrol lattuk a napot. A felhok alatt sotet volt. Isten segitsen, hogy kepesek legyunk egy kis fenyt arasztani magunk korul.
Tobb burmai emberrel talalkoztunk. Szegenyebbek tolunk, de tobbet mosolyognak.
Megerkeztunk. Soli Deo Gloria. Isten megsegitett bennunket. Tobb mint tizezer kmre vagyunk Magyarorszagtol. Burmai beszámolók
Sms üzenetek:
3. üzenet
2008. június 16. 05:21
Igaz, hogy kaptunk malária ellen védőoltást, de naponta be kell vennünk egy darab Malaron tablettát. Hepatitis A, hepatitis B, gyermekbénulás, agyhártyagyulladás, tifusz, kanyaró, tetanusz, torokgyík, rózsahimlő és mumsz ellen kaptunk még védőoltást.

Nem vetjük meg a földi eszközöket, de tudjuk, hogy Isten adja a védelmünket.

2. üzenet
2008. június 16. 05:05

Ázsia más mint amilyennek elképzeltem. A 10 milliós Bangkok lakossága havi 15-20 ezer forintból él, ennek ellenére jellemző rájuk egyfajta kiegyensúlyozottság, belső nyugalom, ami nem jellemző ránk magyarokra. Thaiföld gyors iramban fejlődik. Helyiekkel beszélgetve, amikor kiderült, hogy hova készülünk, mindenki arcán beszédes, halvány rémület jelent meg. Valaki szerint sok Burmában az éhező gyermek.


2008. június 16. 04:01
9:00 Bangkok. Helyi idő. Otthon hajnali 4:00. Még nem álltunk át az időeltolódás miatti különbségre. Ma találkoztunk a bankoki magyar nagykövettel. Biztosított segítségéről. Tájékoztatott a burmai helyzetről.
Kb. 10 000 km-re Magyarországtól kicsit meghatodtam a magyar zászló mellett. Ma indul Rangoonba a gépünk. Csoportunk Készen áll

www.jobbadni.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.