Öreghívők találkozója 2009-ben

2009. Oct 21., szerző: Adminisztrátor

Urunk kegyelméből már 11. alkalommal gyűltünk össze a csongori missziós központban az öreghívők találkozójára.


Kik is az öreg hívők? Akik a második világháború utáni években tértek meg, fogadták el személyes Megváltójuknak Jézus Krisztust.
1999-ben jöttünk először össze erre a találkozóra. Akkor 50–60-an voltunk. Azóta az Úr rendelése szerint többen hazatértek drága Megváltónkhoz, sokan pedig már nem tudnak kimozdulni otthonaikból a betegségük miatt.
A mostani alkalmon 25-en voltunk együtt, testileg megfáradt, de lélekben eleven öregek, hogy hálát adjunk a kegyelemben megtett útért, az átélt csodákért, a kudarcokért. De főleg, hogy örvendezzünk és dicsőítsük drága Urunkat még itt, e földi vándorlásunkban.
A lelki táplálékot Gulácsi Lajos nyugalmazott püspök úr és id. Pocsai Sándor igemagyarázatai szolgáltatták. Gulácsi Lajos a 2Mózes 15, 16–17-ből erősítette hitünket, a választott nép vándorlása során átélt csodákkal. Ahogyan Izrael népe megszabadult Egyiptomból Istenünk által, úgy szabadultunk meg mi is a bűn rabságából Jézus Krisztus által.

Id. Pocsai Sándor a József történetével szolgált. Nem is gondolják sokan, hogy a több ezer éves történet mennyi aktualitással bír napjainkban is.
Az én szívemet az ragadta meg először, hogy József rossz híreket hordott, mert nem tudott jó hírekkel szolgálni testvéreiről. József sorsa benne volt Isten üdvözítő tervében.
Azután József életéből abban is magunkra ismerhettünk, hogy ha Istennel járunk mi is lehetünk sok-sok kísértésben, börtönben, Ő megsegít, kihoz ezekből. Ma is érdemes ráállni Isten szavára és engedelmeskedni Neki, mert így töltjük be küldetésünket. Ne ködösítsünk senki előtt, hanem merjük idézni az igét, mert ez szabadító hatalom és mert hallottuk, hogy József Jézus Krisztus előhírnöke, mi is lehetünk Isten hírnökei.
Áldott legyen drága Urunk, hogy ez évben is találkozhattunk! „Csak az Úrnak nagy kegyelme, hogy még nincsen végünk…” (332 Halleluja)
Molnár Ilona, Munkács

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.