KIKAPCS programon a beregi gimnazisták

2008. Nov 13., szerző: Adminisztrátor

A közelmúltban, az egyik hétvégén, a Nagyberegi Református Líceum diákjai nyakunkba vettük az erdőt és elindultunk a nem túl közeli Beregi hegyre. Mentünk erdőn és mezőn, de legfőképpen pocsolyatócsákon keresztül, míg elértük áhított célunkat.

A Bereg Camp épületét. Miután birtokba vettük szobáinkat, már várt is bennünket a terített asztal sok-sok finomsággal. A laktató vacsora után vidám estet rendeztünk, melyen ének, mese, paródia és képvetítés is volt. Kivételes alkalom révén, nevelőtanáraink is készültek rövid kis műsorral, melyből sok tanulságot szűrhettünk le.

Másnap reggel gitárjátékra ébredtünk, melyet zenész társaink szolgáltattak számunkra. Majd a finom és bőséges reggeli után – reneszánsz év lévén – „Mátyás király kincsét” kutattuk a közeli erdőben. Csapatokra osztottak minket, s különböző feladatokat hajtottunk végre a „kincs” megtalálása reményében. Ebéd után kezdődött a hétvégénk valódi témája, a KIKAPCS program.

Először Sípos József, tiszakeresztúri lelkész tartott rövid előadást a keresztyén fiatal kikapcsolódási lehetőségeiről. Ezt követően hármas csoportokba osztódva ismerkedhettünk meg közelebbről egymással, este pedig az Antal házaspár dicsőítette Istent énekekkel. A nap utolsó programja az egymást bemutató „akció” volt, mikor is, amit megjegyeztünk egymásról és érdekesnek tartottunk, elmondhattuk diáktársainknak.

Vasárnap délelőtt istentiszteleten vettünk részt, mely a megszokottól kissé eltérően, de ugyanolyan áldásosan telt el. Az istentisztelet végeztével, hálát adva Istennek az áldott hétvégéért, összecsomagoltunk s elindultunk vissza a biztonságot nyújtó gimnáziumunk falai közé.

Bacskai Adrienn, Balla Irénke és Dancs Edina, I. évfolyamos diákok

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.