Roma csendesnap Tiszaágteleken

2008. Jun 14., szerző: Adminisztrátor

Isten nagy kegyelméből május 25-én délután 14 órai kezdettel az Ungi Egyházmegye cigánygyülekezeteinek nagy része hitmélyítő csendesnapra gyűlt össze Tiszaágteleken.
A nap mottója: ,,Áldást csak azok nyerhetnek, akik kitartóan Istennel járnak.”
Ez alkalommal Kótyuk Zsolt lelkész az Istennek odaszánt életről beszélt, Kolozsy András lelkipásztor pedig a hívő ember kételkedéseiről végzett áldott igei szolgálatot.

Vendégeink a nagydobronyi, kisdobronyi, dimicsői, szürtei, ráti, szernyei cigány, és a tiszaágteleki magyar gyülekezetekből érkeztek.
Az igehirdetések között és után a különböző cigánygyülekezetek küldöttei, gyermek- és felnőtt énekkarai sajátos cigány énekekkel, versek és igék megzenésített változatainak előadásával tették a napot színesebbé. Az Úr Jézus Krisztusról és az iránta érzett szeretetről szóló bizonyságtételek még inkább erősítették hitünket.
A gyülekezetek vezetőinek, misszionárusainak, és talán mindannyiunknak jó volt megtapasztalni azt, hogy nem hiábavaló a mi munkánk az Úrban.
Különös hittel ajándékozta meg Isten a cigány népet. Énekeikben kiéneklik a nyomorúságos, ördöngös babonákkal teli bűnös múltjukat, és Istenbe vetett hitüket a jelen korban. Gyönyörűséges hallgatni az éneket és a bizonyságtételt attól, akiről tudjuk, hogy semmije nincs, csak szegénysége. Nyomorúság az élete, de ő mégis valami megmagyarázhatatlan túláradó szeretettel ragaszkodik a megváltó Jézus Krisztushoz.
A nap zártával együtt énekeltük fennállva a KRE himnuszát: Mindig velem, Uram. Ezt követően szeretetvendégség keretei között tervezgettük az év többi eseményeit, pl. június 28-án szabadtéri esti evangelizációt szervezünk tábortűznél a dimicsői cigány gyülekezetben, ahová a környék gyülekezeteit is szeretettel várjuk.
Július utolsó szombatján, 26-án délelőtt 10 órai kezdettel egyházkerületi cigány ifjúsági csendesnapra kerül sor a kisdobronyi cigánygyülekezetben, mely alkalomra minden gyülekezet készül valami sajátos előadással, énekkel. Ősszel, előreláthatólag októberben szeretnénk a szürtei cigánygyülekezet imatermét megtölteni a cigánygyülekezetek csendesdélutánja alkalmából. Ezekre az alkalmakra szeretettel várunk és hívunk minden egyes érdeklődőt, aki szeretne bepillantást nyerni a cigánygyülekezetek hitéletébe.
Balog Sándor,
a tiszaágteleki cigánygyülekezet misszióslelkésze

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.