Ballgás a Técsői Református Líceumban

2008. Jun 03., szerző: Adminisztrátor

Május 31-én a Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum 37 végzős diákja vett búcsút az alma matertől, ahol most három eseménydús évet hagytak maguk mögött.
Az ünnepélyes tanévzáróra érkezett vendégsereg megtöltötte az iskola fogadótermét.


Ambrus Pál igazgató ünnepi köszöntőjében elmondta, három év nem nagy idő, ha semmittevéssel telik, de mély nyomot hagy, ha eseményben gazdag.

S e három év alatt, mely most lezárul, mind diákok, mind tanárok azon voltak, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból.
A diákok felé fordulva hozzátette: arra az útra lépve, melyen most elindulnak, mind kevesebben fogják majd kezüket, ellenben a rájuk háruló felelősség egyre nehezedni fog. De ezekre az időszakokra nézve is, mindig szívesen látják tanácsért „hazatérő” diákjaikat.
Osztályfőnöki köszöntőjében Dumnics Rita arra emlékezett vissza, amikor a ma okos felnőttként felsorakozó diákok még félénk gyermekek voltak. – Félünk, mert ismeretlen világ kapui tárulnak ki előttetek, de kívánom, hogy siker és a boldogság felé vezessen titeket – mondta a tanárnő.
Jókívánságaikat osztották meg a végzős tanulókkal a diáktársak, a járási tanács és adminisztráció, valamint a városháza képviselői.
A végzős diákok szüleinek nevében Nyikolájev Irén köszönte meg a tanárok áldozatos munkáját, hogy a rosszat kiirtották, s helyébe hitet, szeretetet plántáltak a fiatalok szívébe.
„Ne félj, csak higgy!” – hozta útravalóul Rácz István római katolikus atya. A Kárpátaljai Református Egyház nevében László Károly, helyi lelkipásztor a Jelenések könyve 2. részének 10. versét helyezte a ballagók szívére: „Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.”
Az ünnepségen kiosztották a tantárgyi vetélkedőkön szerzett dicsérő oklevelek is. A ballagók a lelkipásztorok áldásának kíséretében névre szóló Bibliát kaptak.
Soós Katalin

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Képsorozat