Találkoztak az örökbefogadó szülők

2009. Oct 16., szerző: Adminisztrátor

Isten jelenléte, ami a legtöbbet adja
Október 11-én szervezett találkozót a Sámuel Alapítvány azon családoknak, akik az elmúlt nyolc év folyamán az Alapítvány segítségével indítottak el örökbefogadási eljárást. Ennek köszönhetően tizenhárom gyermek talált szerető otthonra. Az Alapítvány vezetői ezzel a nappal szerették volna kifejezni, hogy a családok istápolásáról nem mondtak le, szeretnék őket továbbra is figyelemmel kísérni. Sipos Géza elnök megnyitójában a 2Móz 13, 21–22 verseit idézte. Hálaadó alkalomnak nevezte az együttlétet, amiért az Úr Isten vezetést adott a szülőknek, s ők vállalták, hogy kivezetik ezen kicsinyeket Egyiptom földjéről, és gyermeki szabadságot biztosítanak számukra. Isteni vezetés van a mi történetünkben is – mondta.

Taracközi Ferenc, a Sámuel Alapítvány alapító tagja a 2Móz 13 válogatott verseit helyezte a családok szívére. – Lehet emberi bölcsességnek tekintetni azt, hogy gyermek került a családba. Én azt mondom, ennél sokkal több: Isten cselekedett – fogalmazott. – Mert sok szülő nem tudja megtenni ezt a lépést, bár mindent odaadna egy gyermekért.

 Hogy önök döntöttek, az az Ő munkája. Ezért az Istenre mutató bizonyságoknak ott kell lenni mind a felnőttek, mind a gyermekek életében. A szülők gyermekeikkel kettős feladatot kaptak: nevelni testileg és lelkileg. Úgy nevelni, hogy a gyermekben megfogalmazódjon: miért tetted ezt? Miért tudtál engem elfogadni, mint sajátodat? Legyen életünk folyamatos bizonyságtétel, hogy a gyermekeinkben kérdések fogalmazódjanak meg!
Gogola István keresztyén pszichológus, a Sámuel Alapítvány munkatársa a szeretethimnusszal (1Kor 13) indította előadását. Ugyanis, mint mondta, a hatékony nevelés kulcsa a szeretet. A szeretet pedig kegyelmi ajándék, melyben Isten a saját maga lényegét adja nekünk. Ezért is a legnagyobb. A továbbiakban Gary Chapman és Ross Campbell könyve alapján beszélt arról, hogy a nevelésben minden a szülő és a gyermek közötti szeretetkapcsolaton múlik. Ahhoz, hogy gyermekünk az élet bármely területén meg tudja állni a helyét, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit. Mégpedig feltétel nélküli szeretettel.
soós

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.

Kapcsolódó Galériák

Örökbefogadó szülők találkozója 2013