Körzeti presbiteri konferencia Beregardóban

2008. May 29., szerző: Adminisztrátor

2008. május 25-én délután 16 órai kezdettel a beregi egyházmegyében körzeti persbiteri konferenciára került sor, melyet ez alkalommal a Beregardói Református Gyülekezet templomában tartottak.

Jelen voltak a gáti, guti, derceni, fornosi, balazséri, beregardói, izsnyétei és más gyülekezetek presbitériumai is. A nyitóáhítaton Pocsai Vince lelkész szolgált a Jn 15, 12-15 alapján, majd Szántó János, Bereg Megye esperese tartott építő és buzdító előadást a Mt 9, 36-38 alapján.

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés”. Elmondta, hogy Isten a mi időnkben olyan széles munkamezőket nyitott gyülekezeteink és egyházunk előtt, amiket egyetlen ember nem tud teljes egészében művelni. Le kell számolni azzal az elmúlt rendszerből itt maradt hamis elképzeléssel, hogy majd a lelkész csinál mindent a gyülekezetben. Munkatársakra van szükség. A jövő a szolgálat területén a laikusoké. Elmondta, hogy Kárpátaljáról sok fiatal tanul magyarországi intézményekben vallástanári, illetve diakóniai szakon. Bűn lenne ezeket a szolgálati erőforrásokat nem kihasználnunk, és hagyni, hogy otthagyják Kárpátalját, mert nem találnak munkalehetőséget. Elmondta, hogy a munkatársak alkalmazására áldozni kell a gyülekezetnek, de ez az áldozathozatal később jócskán megtérül majd. Az előadás után Simon Sándor, a Kárpátaljai Református Presbiteri Szövetség Elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Nagy Béla, a KRE főgondnoka mondta el jókívánságait. A csendesdélután résztvevői a beregardói gyülekezet vendégszeretetét élvezték.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.