"SMS követés"- Lepramissziós körút a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatásával

2008. May 26., szerző: Adminisztrátor

A Magyar Református Szeretetszolgálat tavalyhoz hasonlóan idén is támogatta a Kárpátaljai Református Egyház Lepramissziójának szolgálatát. A lepramisszió munkatársai évente két utat szerveznek az Odessza melletti ukrajnai lepratelepre, Kucsurgánba, ahol a betegek személyes lelkigondozásán kívül szociális segélyekkel is segítik őket. Idén 21 naposra tervezik az utat. Ez alatt az ukrajnai kucsurgani lepratelep mellett négy Észak-Kaukázusi lepratelepet is felkeresnek.

A misszió két munkatársa vesz részt az úton: Hánykovics Lénárd református lelkész és Fenyvesy Zoltán diakónus. A www.jobbadni.hu weboldalon folyamatosan figyelemmel követhetjük a missziós munkát, sms-ben érkező híradásokból.

2008-ban 300 000 forinttal támogattuk a lepramisszió működését, és ez a mostani segélykörút főként ebből a támogatásból és a kárpátaljaiak támogatásából valósulhatott meg. A Stichting Hulp Ost Europa segélyszervezet jóvoltából sikerült még 5000 Dapson tablettát adományozni, melyet ezen az úton osztanak szét a betegek között. A gyógyszer nem szünteti meg a betegséget, csak megállítja a lepra testen való továbbterjedését és megszünteti a betegség fertőző jellegét.

Aki támogatni szeretné a missziót adományával, azt a Magyar Református Szeretetszolgálat 11100104-19024031-58000009 számlaszámán teheti meg.

Kérésre csekket is küldünk, melyet az mrsz@zsinatiiroda.hu email címen lehet igényelni a postacím feltüntetésével.

Kérjük a csekken és a banki utalásnál is tüntessék fel "Leprások támogatása"

Forrás: www.reformatus.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.