Csendesnap az Ungi Egyházmegyében

2009. Feb 23., szerző: Adminisztrátor

Kiskörzeti csendesnapra került sor február 22-én Ungtarnócon, ahová a környező településekből érkeztek a gyülekezetek tagjai.

Az előadásokat Héder János, az ungvári és a helyi gyülekezet lelkésze, Szimkovics Tibor a ráti és minaji gyülekezet lelkésze, valamint Sponták Róbert exmisszus lelkész tartották.

Az előadások középpontjában az Úr által adott parancsolat állt: "Én az Úr vagyok a te Istened... ne legyenek más Isteneid rajtam kívül!" Héder János hangsúlyozta: fontos, hogy egyedülinek lássuk az Urat, akin kívül nincsen más Isten, és lássuk Benne a Szabadítót. A mai ember megszokta, hogy mindenből van választék, és talán leemelhet a polcról egy, az ízlésének megfelelő istenséget, de az Élő Isten, az Úr nem tűr meg maga mellett mást, az emberi képzelet alkotta bálványokat, mondta az igehirdető.

A második előadásban Szimkovics Tibor lelkész arra hívta fela  figyelmet, vegyük észre a mai világunk mennyire emberközpontú. A magunk uraivá váltunk, és halmozzuk a helytelen döntéseket. Az emberi öntörvényűség és büszkeség néhány nemzedéken belül teljesen lerombolta mindazokat az értékeket, amelyeket Isten a teremtésben a szívünkbe helyezett (Ádám, Káin, Noé nemzetsége mind-mind mélyebbre jutott a gonoszságban). A mai társadalom talán meghozhatja azt a döntést, amelyet sok nemzedék félt meghozni: vissza kell térnünk Istenhez, az Ő rendjéhez. Benne kell újjászületnünk (Gal 2,20), szól az lelkész a gyülekezethez.

 

Harmadikként szólt Sponták Róbert a hívekhez, kifejtve, hogy a ma élő ember életében mennyire jelen vannak az Isten helyére lépő pótlékok. A mágia, a jóslás, a babona mind annak a megnyilvánulásai, hogy szükségünk van egy biztos pontra az életünkben, és ha az nem az Élő Isten, akkor valami mást keresünk Helyette. A tiszteletes elmondta, hogy a ma élő nemzedék felelőssége az, hogy az Istenbe vetett hitet adja tovább a következőnek, és ne az üres babonát.

 

Az alkalmat az Ungvári Ifjúsági Együttes, valamint a tarnóci kórus énekszolgálata színesítette.

A szolgálatok közötti szünetben a tarnóci asszonytestvérek szeretetvendégsége adott lehetőséget, hogy a testi éhség is megelégedést nyerjen.

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.