Ukrajna eladó!

2008. Nov 04., szerző: Adminisztrátor


A népszerű Aukro internetes aukciós weboldalon nem mindennapi termékre lehet licitálni: Ukrajnára. A fiatalnak mondható állam kikiáltási ára mindössze 1 hrivnya volt. Jelenleg több mint 100 millió hrivnyánál tartanak.

Az érdeklődők november 22-ig licitálhatnak. Pillanatnyilag 8 potenciális vásárló van még játékban. A maximumot a jelenlegi miniszterelnök, Julia Timosenko nevét viselő felhasználó ajánlotta.

Az országot egyébként egy hmelnicki kertész kínálta fel megvételre. Az alacsony kikiáltási árat a rendszeres politikai válsággal, a fejlődés alacsony tempójával és a pénzügyi-gazdasági válsággal indokolta.

A negatív tényezők ellenére azt ígéri a vásárlóknak, hogy nem fognak csalódni, a termék ugyanis rendkívül jó befektetési lehetőség. Az eladó a vásárló nevére speciális tulajdonlapot is kiállít.

Mellékesen megemlíti, hogy az ország jelenleg 10 milliárd dolláros külső adóssággal rendelkezik, amit az új tulajdonos a saját zsebéből kénytelen kifizetni. Parlamentje nincs, a kormány pedig szabadságra ment.

Ukrajnát korábban az eBay-en is megpróbálták már eladni. Akkor 100 ezer dollárig sikerült feltornászni az árát.

posztinfo.hu

A hírhez még nem érkezett
hozzászólás.
Hozzászólok.